Política

Miquel Buch: “L’1-O li tocarà a la gent anar a votar”

El president de l’Associació Catalana de Municipis, convidat a ‘L’illa de Robinson’, es mostra convençut que el referèndum de l’octubre se celebrarà amb “respecte, somriures i il·lusió”

Miquel Buch, el president de l’Associació Catalana de Municipis, va explicar ahir que la investigació als alcaldes no té res de normal: “Busqueu països democràtics en què se citin 700 alcaldes i alcaldesses a declarar, o busqueu-ho en països no democràtics; no en trobareu cap.” Ho va expressar al programa L’Illa de Robinson d’El Punt Avui Televisió, on va ser convidat ahir al vespre. Per Buch, la persecució de la institució local per part de la fiscalia té la voluntat d’atemorir i intimidar. El president de l’ACM va explicar que l’actuació dels alcaldes no és gens il·legal, perquè van signar el decret quan la llei del referèndum encara no estava suspesa i perquè, des del 2005, es va despenalitzar. Buch es va referir al fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, “que ha estat escollit a dit per ningú altre que el president de l’Estat espanyol i que ha estat reprovat al Congrés dels Diputats: ell sol organitza tota aquesta festa”. Per aquesta raó, Buch va posar sobre la taula que “algú s’haurà de plantejar denunciar el govern de l’Estat espanyol per malversació de fons públics, perquè ells han engegat tota aquesta maquinària, que té un cost elevat, per una cosa que no és il·legal”.

Tot i la investigació dels alcaldes, la voluntat d’intervenir els fons públics de la Generalitat, i tots els contres que es poden trobar aquests dies per tirar endavant el referèndum, el president de l’associació més gran de municipis de Catalunya s’ha mostrat convençut que se celebraria perquè “ tenim un compromís amb el servei públic”, i va afegir-hi que “el Parlament va fer el que li tocava; el govern de la Generalitat ho està fent, els municipis ho farem i l’1 d’octubre li tocarà a la gent anar a votar”. I es va refermar amb aquesta posició explicant que “ja sabíem que farien trampes amb tots els recursos que tenen, però s’han pensat els plans B, C i D.” El president de l’ACM va sentenciar “que votarem queda clar perquè tenim la Guàrdia Civil perseguint les paperetes. No tingueu cap dubte que l’1 d’octubre votarem amb respecte, somriure i il·lusió”.

Buch també es va referir a l’actu0ació de les policies locals d’aquests darrers dies: “Des de l’ACM, i molts alcaldes, hem enviat un escrit a la fiscalia argumentant perquè no pot manar la policia local.” Buch ha explicat que qui ho pot fer és un jutge quan hi hagi un conveni preestablert, però que “amb els desnonaments els jutges ens van demanar que la policia local hi col·laborés i ens hi hem negat, i no ha passat res”. Per això, Buch va explicar que “l’objectiu que ens hem marcat des de l’ACM és que amb tot el que vingui hi serem. Som un paraigua per als municipis que sempre estarà obert. Qui ho vulgui que s’hi aixoplugui.”

LES FRASES DE MIQUEL BUCH

Busqueu països democràtics en què se citin 700 alcaldes i alcaldesses a declarar; no en trobareu cap
El fiscal general de l’Estat, que ha estat escollit a dit, ell sol organitza tota aquesta festa
Que votarem queda clar perquè tenim la Guàrdia Civil perseguint les paperetes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri