Política

El TSJC ordena retirar en 48 hores les referències a l’1-O de les webs de l’AMI i ACM

El magistrat desestima aplicar altres mesures cautelars com fiances als presidents de les dues associacions, Neus Lloveras i Miquel Buch

Tampoc considera procedent requerir a tots els alcaldes que dictin instruccions precises per impedir que es faciliti cap recurs personal o material per al referèndum

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha ordenat als presidents de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) que retirin en menys de 48 hores les referències al referèndum de l’1 d’octubre que apareguin a les webs de les dues entitats. El magistrat, però, no ha acceptat altres mesures cautelars que havia demanat la fiscalia, com fixar una fiança.

El magistrat que instrueix la causa per la querella de la fiscalia per desobediència contra la presidenta de l’AMI i diputada al Parlament, Neus Lloveras, i contra el president de l’ACM, Miquel Buch, ha desestimat, en canvi, aplicar altres mesures cautelars que havia sol·licitat el fiscal.

Així, el magistrat no considera procedent requerir a tots els alcaldes de Catalunya perquè dictin instruccions precises per impedir que es faciliti cap recurs personal o material per al referèndum, ja que això ja ho va fer la Delegació del govern espanyol a Catalunya després de la resolució del Tribunal Constitucional que va suspendre el decret de normes complementàries del referèndum.

També rebutja exigir una fiança als dos querellats, ja que encara no s’ha quantificat, i tampoc considera procedent demanar als cossos policials que impedeixin el referèndum, ja que això és massa “inconcret” i “redunda” amb la funció principal dels cossos policials.

El magistrat acorda prendre declaració als dos querellats i incorporar a la causa les notificacions i apercebiments del Tribunal Constitucional des d’agost del 2016 fins el juliol del 2017 sobre aquesta matèria, així com els estatuts de l’AMI i la ACM.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona