Política

L’alcalde de Santa Coloma es nega a declarar avui

Joan Martí (ERC) és el primer alcalde de les comarques gironines que ha decidit no fer cas de la citació de la fiscalia

Ho qualifica de rebel·lia i diu que estem vivint un estat d’excepció no declarat

L’alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí (ERC), va fer públic ahir que no anirà avui a declarar a l’Audiència de Girona, després que fos citat dimarts per la fiscalia, i serà el primer de les comarques gironines que s’hi nega.

Tot i que va expressar que rebre la citació “fa molt de respecte”, va considerar una “rebel·lia” necessària no declarar, “a la vista de totes les violacions dels drets fonamentals que estem patint aquests dies”. Per Martí, aquestes violacions “tenen un objectiu concret, que és fer por, i fer por a la ciutadania”. Per això, opina que l’Estat ha pres els alcaldes “com a caps de turc, perquè som el càrrec electe més proper al ciutadà”. També diu que amb aquest acte de rebel·lia vol comunicar “que la decisió és a les nostres mans i que depèn de nosaltres que l’1-O omplim tots els col·legis electorals”.

La decisió va ser meditada, afirma, dies abans que li arribés la citació. “Feia dies que hi donava voltes, n’havíem parlat a l’equip de govern, a la secció local d’ERC i amb altres companys alcaldes”, hi afegeix. No hi ha, però, una consigna de partit, diu, “perquè és una qüestió que afecta personalment cadascú”.

Per l’alcalde de Santa Coloma de Farners, l’actuació de l’Estat per impedir l’1-O ha estat “grollera i abassegadora”. “Ens demanen, als alcaldes, des de la fiscalia que anem a declarar sense coneixement de quin és l’estat processal realment de tot això. I, en canvi, quan el Parlament de Catalunya demana a la fiscalia que investigui l’operació Catalunya no en fa cas....”, exposa.

Des que va fer pública tant la seva citació com la seva negativa a declarar, ha rebut moltes mostres de suport, tant des de les xarxes socials com dels veïns que es troba pel carrer, i de tots els polítics locals. No dubta a afirmar que a Catalunya estem vivint “un estat d’excepció no declarat”, i confia que es pugui celebrar el referèndum. “Posaré tot el que estigui de la nostra banda, il·lusió, capacitat, espais, organització... però no tot està a la nostra banda. Si al davant tenim un oponent que mobilitza tot el que no ha mobilitzat durant anys per lluitar contra delictes que sí que eren clamorosos, amb corrupció, malversació de fons públics...”. Per Martí, l’Estat sí que està fent un mal ús de recursos públics “per anar contra una decisió tan simple com potent de votar”. “No sé què passarà però la base està en els ciutadans, som els que tenim la força i la capacitat de posar i treure aquests poders públics que realment estan atropellant el ciutadà”, conclou.

LA FRASE

Han pres els alcaldes com a caps de turc perquè som el càrrec electe més proper al ciutadà
Joan Martí
Alcalde de Santa Coloma de Farners (ERC)

Suport a Corominas i Sais

R.E/J.T

Els alcaldes d’Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), i de la Bisbal, Lluís Sais (ERC), aniran avui a declarar, el primer a les 12 del migdia. Per donar suport a Corominas, s’ha previst una concentració davant del Palau de Justícia de Girona a dos quarts de dotze, a la qual han confirmat l’assistència altres alcaldes i regidors de la Garrotxa, companys del consistori i militants i simpatitzants del PDeCAT, a més de representants d’altres forces polítiques amb representació a la comarca. L’alcalde de la Bisbal, Lluís Sais, també rebrà el suport de molts bisbalencs, ja que s’ha previst una concentració de suport i, seguidament, part dels veïns es desplaçaran amb un autobús fins al Palau de Justícia per fer costat al seu alcalde, que ha de declarar a les 10 del matí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia