Política

El registre al Departament de Treball acaba amb dos detinguts

La Guàrdia Civil s’endú documentació i material informàtic després de vuit hores d’escorcoll

Desenes de persones s’han concentrat davant les portes de l’edifici, al Passeig del Taulat

La Guàrdia Civil ha acabat l’escorcoll al departament de Treball, Afers Socials i Famílies després de vuit hores de registre. S’han endut documentació i material informàtic i dos detinguts: David Franco, cap de desenvolupament d’àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, i David Palanques, de l’oficina tècnica de projectes.

Els agents han marxat del departament cap a les 4 de la tarda d’aquest dimecres. Segons han confirmat fonts de la conselleria a l’ACN, han registrat els llocs de treball dels dos detinguts, així com del secretari general del departament, Josep Ginesta, per trobar material relacionat amb el referèndum de l’1 d’octubre i la creació d’estructures d’Estat, han explicat les mateixes fonts.

La Guàrdia Civil ha arribat a l’edifici del Passeig del Taulat poc després de les 8 del matí amb una ordre judicial per registrar-ne la vintena planta, on s’ubica concretament la secretaria general. Al llarg del matí i migdia han estat registrant els llocs de treball de Palanques i Franco, que estaven detinguts. També el despatx de Ginesta, present en l’escorcoll però, en el seu cas, sense estar detingut.

Desenes de treballadors s’han concentrat a les portes del departament al llarg del matí i també s’hi han sumat simpatitzants de l’1-O. Aquest grup, d’un centenar de persones en alguns moments, s’ha situat a la calçada del Passeig del Taulat per protestar contra l’actuació de la Guàrdia Civil i ha obligat a tallar la circulació durant unes hores. També han dipositat clavells davant els agents uniformats que controlaven l’entrada a l’edifici i han cridat proclames a favor del referèndum.

La consellera Dolors Bassa ha arribat al migdia i ha estat rebuda amb aplaudiments i crits de ’Votarem!’. En declaracions als mitjans, Bassa ha demanat “tranquil·litat” als ciutadans perquè el Govern treballa amb “fermesa” per celebrar el referèndum de l’1 d’octubre. Abans d’entrar a l’edifici, la consellera ha dipositat un clavell en un vehicle de la Guàrdia Civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La UE torna a mirar a l’est per créixer

Brussel·les
Isidre Pineda i Moncusí
Alcalde de Caldes de Montbui (ERC)

“No hi ha hagut mai una aposta pel termalisme català”

Caldes de Montbui
Salvador Vergés
Candidat de Junts per Girona

“Sovint hem governat més nosaltres que el mateix govern”

Molts ous en una cistella

Argelers
Alejandro Fernández
Candidat del PP

“És evident que Illa prioritza un acord amb el separatisme”

Barcelona

Violència de gènere, prioritat

Barcelona
Sud-àfrica

Aproven la llei contra els delictes d’odi

Barcelona
guerra a Gaza

Acaben sense acord les negociacions per una treva a Gaza

Barcelona

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ