Política

setge a l'1-O

concentracions

Mobilitzats per la llibertat

Girona, Lleida i Manresa viuen concentracions de 10.000 persones

Unes 20.000, a Tarragona

Mataró torna a demanar a l’alcalde del PSC que deixi votar

Lleida col·lapsa la rambla d’Aragó

Des de primera hora del matí milers de ciutadans de tots els racons de Catalunya es van manifestar a les principals ciutats del país, ja que no tothom podia anar a Barcelona a protestar per la macrooperació policial. Girona, Lleida i Tarragona van estar a vessar de gent que va clamar contra la intervenció de la Generalitat duta a terme per les forces de seguretat de l’Estat. El mateix va passar en altres ciutats mitjanes com Vic, Mataró, Tortosa, Amposta, Igualada, Manresa, Olot i un llarg etcètera. Moltes de les manifestacions es van tornar a repetir al vespre en alguns llocs amb molta més gent, ja que molts manifestants havien plegat de la feina.

A Girona, més de 2.000 persones van sortir al matí als carrers per, a més de protestar per les intervencions policials, donar suport i acompanyar l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, i l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer. Al vespre la manifestació es va desbordar amb més de 10.000 persones.

A Lleida unes 10.000 persones es van concentrar al vespre davant la seu territorial de la Generalitat. Van ocupar la rambla d’Aragó amb pancartes i estelades i cartells de diverses organitzacions polítiques i sindicals. Les presidentes de l’ANC i Òmnium van llegir un manifest, i a continuació es va organitzar una empaperada nocturna de propaganda electoral per la ciutat. Al migdia, unes 2.000 persones s’havien aplegat davant la Paeria per exigir, a més, a l’Ajuntament que permeti el referèndum.

Més de 20.000 persones, segons l’ANC, van participar ahir a Tarragona en la que els organitzadors van qualificar de la manifestació independentista d’àmbit local més multitudinària de la història recent a ciutat. Els assistents van omplir el darrer tram de la rambla Nova en una concentració inicial que, tot seguit, es va desplaçar a les portes de la Subdelegació del Govern a Tarragona, on diversos manifestants van omplir de cartells la façana de l’edifici. Tot seguit, la concentració es va convertir en una marxa que va travessar tot el centre fins a la plaça de la Font, on, a les portes de l’Ajuntament, van entonar proclames contra l’alcalde, el socialista Josep Fèlix Ballesteros, a qui el coordinador de l’ANC a Tarragona, Carles Xavier Gómez, va acusar de mantenir un “silenci covard”.

A Osona, centenars de persones van omplir a les dues de la tarda la plaça Major de Vic, on el Moviment 30/03 va llegir un manifest, i al vespre va haver-hi una manifestació de suport als càrrecs electes des de davant del Consell Comarcal (hi havia consell d’alcaldes) fins a la plaça Major. També hi va haver concentracions a la majoria de pobles del Maresme. A la capital, Mataró, al matí i a la tarda. Unes 400 persones van reunir-se a la porta de l’ajuntament al migdia per expressar el seu rebuig a la situació i per tornar a exigir a l’alcalde, el socialista David Bote, que cedeixi els locals per a la celebració del referèndum, cosa a què es nega com la majoria d’alcaldes del PSC. Des de Mataró, precisament, va sortir ahir a quarts de vuit del vespre una columna de tractors de pagesos de tot el Maresme que van anar a Barcelona.

A Manresa ahir al vespre es van mobilitzar més de 10.000 persones. Primer es van concentrar a la plaça Major a Sant Domènec i després es van traslladar fins a la caserna de la Guàrdia Civil (on havien retirat la bandera espanyola), on es a fer una votació simbòlica en grans urnes de cartró. També hi va haver manifestacions a Navàs i Artés. A Berga es van mobilitzar més de 1.000 persones. A la Catalunya Central la majoria de manifestacions del vespre es van fer davant les casernes de la Guàrdia Civil.

També, a la capital de l’Anoia centenars d’igualadins que no van poder baixar a Barcelona es van manifestar en contra dels escorcolls i detencions de la Guàrdia Civil. Els crits de “Llibertat” i “Votarem” van sonar a tot el país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona