Política

La CUP resisteix un setge de vuit hores a la seu

La Policía Nacional intenta accedir al local cupaire però s’acaba retirant

Milers de persones n’eviten l’escorcoll

Gairebé vuit hores al davant de la seu de la CUP. La Policía Nacional es retirava ahir poc abans de les nou del vespre del local que els anticapitalistes tenen al carrer de Casp, on s’havien presentat a mig matí amb ànim d’escorcollar-lo. La presència policial va córrer per les xarxes socials i milers de persones s’hi van concentrar per evitar el possible escorcoll policial, que finalment no va arribar. Els cupaires els van demanar l’ordre judicial però no la tenien.

Els manifestants van mantenir una actitud “pacífica però resistent”, tal com no es van cansar de demanar els diputats cupaires a través d’un megàfon, per mostrar al rebuig a “un cop d’estat a la democràcia” i “un estat d’excepció encobert”.

“Tot el que hi trobaran és material que explica la nostra acció política”, advertia la diputada Anna Gabriel, que feia una crida a la resistència pacífica. “No ens agrada que ens escorcollin, però encara menys que us facin mal a qualsevol de vosaltres”, advertia.

La plana major de la formació hi va acudir per organitzar una cadena humana per treure de l’interior material de campanya i cartells sobre el referèndum, que després brandaven als morros de la policia. L’exdiputat David Fernàndez participava en un cordó de seguretat cara a cara amb el cordó policial.

“Això és un déjà vu. Sabem el que és un cop d’estat i sabem què és resistir, és un estat d’excepció”, rememorava la diputada Gabriela Serra. “Ens estan atacant perquè ens fem enrere, però això no té marxa enrere”, va alertar.

El desplegament de la policia era considerable a tota l’illa de cases, amb les armes ben visibles. La parlamentària Mireia Boya va piular instruccions per a tothom que era als carrers; entre aquestes, que es mantingués la calma i no caure en provocacions.

A última hora la portaveu del secretariat nacional, Núria Gibert, va donar per desconvocada la concentració: “Hem guanyat la batalla.” Tanmateix, va fer una crida a continuar mobilitzats fins a l’1 d’octubre, ja que “queden moltes batalles per guanyar”.“Els carrers sempre seran nostres”, va clamar. Poc abans, el diputat Benet Salellas denunciava que el responsable del dispositiu judicial s’havia negat a explicar el motiu de l’operació. No hi faltava el líder de Podem, Albano Dante Fachin, que hi va acudir solidàriament i va prendre el megàfon: “Això va de democràcia i de defensar els drets bàsics i les llibertats.”

D’altra banda, els cupaires van celebrar un acte a la tarda a Vilanova i la Geltrú amb el diputat Carles Riera i el portaveu, Quim Arrufat, que va assegurar que “s’ha encès una maquinària repressiva, un cop d’estat en tota regla”. L’exdiputat va passar al matí per la Via Laietana, on hi havia una concentració a les oficines del Departament d’Afers Exteriors a causa de la presència de la Guàrdia Urbana.

LA FRASE

Hem guanyat la batalla, però en queden moltes per guanyar
Núria Gibert
Portaveu del secretariat Nacional de la CUP


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona