Política

Albiol adverteix que si Puigdemont continua incitant la gent a sortir al carrer “s’hauran de prendre mesures”

Considera que la logística del referèndum “ha quedat molt tocada” i diu que el govern del PP està preparat davant l’escenari una possible DUI

El president del PPC, Xavier García Albiol, ha advertit aquest dijous que si el president Puigdemont, en lloc de ser “el president de tots els catalans” i “actuar amb responsabilitat, mesura i equilibri”, es dedica a incitar la gent a sortir el carrer, a “aixafar” cotxes de la Guàrdia Civil i a “tallar la circulació i la vida normal dels ciutadans” hi haurà un problema “molt seriós” i “s’hauran de prendre mesures”, segons ha subratllat, per garantir “que es pot viure amb normalitat, en democràcia i en llibertat a Catalunya”. Així mateix, Albiol considera que la logística per a la celebració del referèndum “ha quedat molt tocada” i ha assenyalat que s’està a un pas del “conflicte civil”. També ha assegurat que el govern del PP està preparat davant l’escenari d’una possible DUI.

Albiol ha assegurat que desconeix si es faran més actuacions policials i si es detindran més persones però ha remarcat que el govern espanyol té el “compromís” de treballar perquè el referèndum de l’1 d’octubre no es pugui celebrar. En relació a les manifestacions d’aquest dimecres contra els registres i detencions a departaments i altres seus del Govern, Albiol considera que són “legítimes” però considera “inadmissible” que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, faci proclames perquè la gent surti al carrer. Així mateix, també s’ha preguntat on era la gent “quan es va segrestar el Parlament”. “On estan si estimen tan les institucions catalanes”, s’ha preguntat.

El líder del PPC ha advertit que si Puigdemont, en lloc de ser “el president de tots els catalans” i “actuar amb responsabilitat, mesura i equilibri”, es dedica a incitar la gent a sortir el carrer, a “aixafar” cotxes de la Guàrdia Civil i a “tallar la circulació i la vida normal dels ciutadans” hi haurà un problema “molt seriós” i “s’hauran de prendre mesures” per garantir, segons ha remarcat, “que es pot viure amb normalitat, en democràcia i en llibertat a Catalunya”.

Així mateix, Albiol considera que la logística per a la celebració del referèndum “ha quedat molt tocada” i ha assegurat que el dia 1 d’octubre hi poden haver manifestacions al carrer però el referèndum “no es materialitzarà”. Així mateix, ha assegurat que el govern del PP està preparat davant l’escenari d’una possible aprovació d’una declaració unilateral d’independència (DUI). No obstant, Albiol ha insistit que “el més sensat” és anul·lar el referèndum i que es convoquin noves eleccions al Parlament per “donar un cop de carpeta final” a la situació que viu Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona