Política

setge a l'1-O

concentracions

UP, JARC i FCAC convoquen tractorades “per la llibertat”

Asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans

Les organitzacions agràries Unió de Pagesos (UP), Joves Agricultura i Ramaders de Catalunya (JARC) i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) han convocat “marxes pageses per la llibertat i la dignitat del país” en forma de tractorades aquest dissabte 23 a Lleida i divendres 29 a la resta de Catalunya. Els seus màxims representants asseguren que el sector agrari també es vol mobilitzar en defensa de la democràcia i contra la vulneració dels drets fonamentals dels catalans.

Dissabte els tractors sortiran de bon matí de les capitals de les comarques del pla de Lleida i la previsió és que es concentrin a les 12h al voltant de la subdelegació del govern espanyol a Lleida. Els convocants esperen com a mínim un centenar de tractors.

Per divendres 29 s’ha previst el mateix model: columnes de tractors que arribin a Girona, Tarragona i Barcelona des de les comarques de les seves respectives demarcacions.

Manifest conjunt i obert a altres organitzacions

El coordinador nacional d’UP, Joan Caball, el president de JARC, Francesc Boronat, i el president de la FCAC, Ramon Surroca, han signat un manifest conjunt on posen de manifest el seu compromís “amb el dret dels catalans a decidir el seu futur com a poble” i lamentant fets que “suposen un atac a les llibertats d’ideologia, d’expressió, de reunió, d’informació, de correspondència i de privacitat, la judicialització del debat polític a Catalunya, l’erosió de la separació de poders, la limitació a la llibertat d’expressió dels càrrecs electes i la intervenció de les finances catalanes que posen en risc les polítiques agràries i rurals del país”. Per tot això, exigeixen “l’immediat restabliment dels drets fonamentals i les llibertat conculcades, així com el restabliment de l’autonomia financera de la Generalitat”.

Joan Caball ha insistit que el manifest està obert a altres organitzacions que s’hi vulguin sumar. El líder d’Unió de Pagesos ha assegurat que “la realitat del país no és només la capital” i ha afegit que “el sector agrari sempre hem estat compromesos amb aquest país i, per tant, també volem expressar que la democràcia i la llibertat no es poden conculcar i les hem de defensar”. De fet, aquest dimecres alguns pagesos del Maresme ja van sortir amb els seus tractors i es van dirigir cap a Barcelona. Caball també ha fet una crida a participar a les mobilitzacions convocades a les seves poblacions per les entitats sobiranistes.

Per la seva banda, Francesc Boronat ha corroborat que els pagesos tenen moltes ganes de mobilitzar-se i, en aquesta ocasió, “traurem els tractors al carrer per defensar el sector i per defensar els drets fonamentals que creiem que s’estan vulnerant en aquests moments a casa nostra”. “No és un tema d’independència sí o d’independència no, sinó que és un tema de dignitat i de democràcia”, ha asseverat.

UP, JARC i FCAC també consideren “lamentables” les operacions de la Guàrdia Civil d’aquest dimecres i han demanat la llibertat de tots els detinguts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona