Política

setge a l'1-O

Batlles que es neguen a declarar

Els alcaldes de la Bisbal, Olot i Puigcerdà van acudir ahir a la fiscalia, a Girona, acompanyats de centenars de veïns i molts càrrecs públics que els van fer costat

La fiscalia havia citat ahir a Girona els alcaldes de la Bisbal, Santa Coloma de Farners, Olot i Puigcerdà per prendre’ls declaració en qualitat d’investigats pel decret que van firmar de suport al referèndum. El de Santa Coloma, Joan Martí (ERC), no va comparèixer, i la resta es van presentar, però –com havia fet el batlle de Palafrugell dimecres– es van acollir al dret a no declarar. Centenars de persones provinents de les comarques dels alcaldes compareixents es van concentrar a les portes del Palau de Justícia per donar-los suport. Els de la Bisbal i Olot ja havien rebut mostres de solidaritat en sortir dels seus municipis. En el cas de Corominas, els empleats de l’Ajuntament el van acomiadar de la casa de la vila amb aplaudiments. De la Bisbal i de Puigcerdà van sortir autocars.

Davant de la seu judicial, s’hi van poder veure alcaldes i dirigents del PDeCAT, ERC i la CUP, i alguns de formacions independents, del Baix Empordà, la Garrotxa i la Cerdanya, així com el president i altres membres de l’equip de govern de la Diputació (tots els citats ahir són diputats provincials) i membres d’Òmnium i de l’ANC, amb estelades i cartells. També els van fer costat l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i la de Figueres, Marta Felip, així com parlamentaris (hi vam veure la diputada Maria Mercè Roca i el vicepresident primer del Parlament, Lluís Guinó).

Lluís Sais (la Bisbal, ERC) i Josep Maria Corominas (Olot, PDeCAT) van ser assistits per l’advocat Joan Cañada, mentre que a Albert Piñeira (Puigcerdà, PDeCAT) el va assistir Manel Mir. A la sortida, tots tres van coincidir a manifestar el seu rebuig a la judicialització d’un conflicte que –van dir– s’hauria de resoldre en el marc polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA