Política

Alcaldes del PSC, contra l’atac a la Generalitat

Els alcaldes de Terrassa i Granollers hi veuen repressió i les joventuts de PSC i el PSOE diuen que es genera crispació

Els alcaldes socialistes de Terrassa, Jordi Ballart, i Granollers, Josep Mayoral, denuncien l’atac del govern espanyol contra la Generalitat i apugen el to de les crítiques expressades pels alcaldes del partit al Baix Llobregat que abans-d’ahir consensuaven una declaració que demanava al govern de Rajoy aturar els escorcolls i les detencions d’alts càrrecs del govern de Catalunya perquè dificulten “una sortida democràtica i cívica”.

L’alcalde de Terrassa no dubta parlar de “repressió” i d’“intervenció de les institucions catalanes”, mentre que el seu homòleg a Granollers feia pública una declaració en què qualificava d’“atac directe a les institucions catalanes sense precedents” els escorcolls i detencions policials, com també la intervenció de les finances de la Generalitat.

Mayoral avisa que “el camí que ha emprès el govern del PP no porta enlloc”; un camí que rebutja rotundament com ho fa, hi afegeix, “una gran part de la ciutadania que vol i ha de ser escoltada”. Mayoral afirma que el problema polític “de primera magnitud” no es resoldrà amb jutges, fiscals ni la Guàrdia Civil. Tots dos alcaldes reafirmen la posició del PSC d’emplaçar els dos governs a un diàleg que consideren l’única solució. Mayoral opina que posar “lleis com a trinxeres” només serveix per negar la paraula i el diàleg. També les joventuts del PSC i el PSOE van consensuar un comunicat en què avisen que l’operació policial genera crispació i entorpeix un possible diàleg i veuen en risc l’autogovern.

D’altra banda, el tinent d’alcalde de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, avisava ahir en declaracions a Cuatro que, si continua la situació actual, “hi haurà més no independentistes que s’afegiran a les protestes”.

LA FRASE

El camí que ha emprès el govern del PP no porta enlloc. És un atac directe a les institucions
Josep Mayoral
alcalde de granollers

Alcaldes que es neguen a declarar o que no hi van

L’alcaldessa de Badalona i els alcaldes de Santa Coloma de Farners i Bell-lloc d’Urgell no van comparèixer ahir davant la fiscalia on estaven citats a declarar com a investigats pel referèndum de l’1-O. L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ja havia dit abans-d’ahir que no es presentaria voluntàriament a declarar perquè creu que no ha comès cap delicte i perquè “la fiscalia no està legitimada per actuar contra la decisió del Parlament”. L’alcalde republicà de Santa Coloma de Farners, Joan Martí, tampoc s’hi va personar i va presentar la seva tesi doctoral a Barcelona, segons informava l’agència EFE, mentre que tampoc ho va fer Carles Palau, alcalde de Bell-lloc d’Urgell.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Vicenç dels Horts, Mayte Aymerich, es va presentar a la barcelonina Ciutat de la Justícia però es va negar a declarar davant del fiscal. Aymerich va traslladar-se a Barcelona en tren acompanyada d’un centenar de veïns del municipi i de la comarca que li donaven suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona