Política

El líder dels socialistes a l’Eurocambra demana ara a Puigdemont que desconvoqui el referèndum

L’italià Gianni Pittella i Elena Valenciano urgeixen al president català per tal que “s’obri un espai de diàleg polític”

El president del grup socialdemòcrata al Parlament Europeu, Gianni Pittella, i la seva vicepresidenta i eurodiputada del PSOE Elena Valenciano, han instat aquest dijous el president de la Generalitat, Carles Puigdemont a no citar els catalans a votar l’1-O i a desconvocar “com abans millor” el referèndum “il·legal” previst. En aquest sentit, demanen que s’obri diàleg però insisteixen que els socialistes europeus, “com les institucions de la UE”, donen suport “al respecte a la legalitat constitucional vigent a Espanya”. Apunten que la votació no té cap suport des del punt de vista de la legalitat, ni a l’Estat ni a nivell internacional, i que “està en joc” la supervivència del sistema democràtic. Segons els socialistes, Espanya és una democràcia “consolidada” i Catalunya “té i ha de continuar tenint el seu autogovern, garantit dins en aquesta democràcia”. Dimecres, en una piulada al Twitter, Pittella va admetre “estar preocupat” pels escorcolls de la Guàrdia Civil i va afirmar: “sí a l’autonomia del govern d’acord amb la Constitució”.

En la seva declaració feta pública dijous, Pittella i Valenciano han mostrat el seu suport pels més de 120 alcaldes del PSC a Catalunya que “creuen que és amb el compliment de les lleis com es garanteix la democràcia”. Insisteixen que les mesures que es produeixen “en defensa de la legalitat” i per decisió judicial “han de tenir el suport dels demòcrates” i afirmen que “ningú ha de posar en perill la supervivència del sistema democràtic”.

Refermen el seu suport a “l’Estat de Dret, perquè garanteix la convivència i permet fer les reformes necessàries”, i fan una crida a “mantenir la calma i el compromís pacífic”. “Com ja han fet el PSOE i el PSC demanem que s’obrin canals legals i polítics per al diàleg”, destaquen.

Dimecres Pittella va expressar la seva “preocupació” pels escorcolls i les detencions de la Guàrdia Civil a Catalunya. En dues piulades, una en italià i l’altra en castellà, Pittella, va demanar una solució “política” a la situació catalana. “Estic preocupat pels escorcolls de la Guàrdia Civil. Sí a l’autonomia del govern d’acord amb la Constitució”, va dir l’italià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri