Política

Sànchez: “Aquesta és la revolució més bonica del món, i no la pot aturar cap fiscal”

Els presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i el d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, a la festa de comiat de la concentració d’Arc de Triomf

Avui la Fiscalia de l’Audiencia Nacional ha presentat una denúncia per sedició per les mobilitzacions dels dies 20 i 21 i els ha assenyalat com a inductors de tumults

Els líders de les entitats sobiranistes demanen que cada elector porti set persones a les urnes l’1-O

Diumenge, a les 11, convocatòria a totes les places de la Vila catalanes per penjar cartells

“Darrere de cada mentida de la Fiscalia, darrere de cada cartell que ens arrenquin, que ningú dubti... Fins a l’1-O sortirem a enganxar tants cartell com ens doni la gana. Som un poble lliure i fem el que ens dóna la gana.” Són paraules del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Ell, amb el president de l’ANC, Jordi Sànchez, han participat en l’acte festiu que serveix per desconvocar la mobilització d’Arc de Triomf, davant del TSJC.

“Tinguem clar l’objectiu!” La fita és l’1-O. “Us demanem que aquest diumenge, a les 11 del matí, aneu tots a la plaça de la Vila dels vostres ajuntaments: penjada de cartells massiva!” I han afegit: “Comprometeu-vos a portar 7 persones l’1-O, gent que no pensava anar. Els heu de convèncer. Si ho fem, serem imparables, als ulls del món i del govern popular. Serem vencedors, no en tingueu cap dubte. Passi el que passi els propers dies i hores, tinguem la tranquil·litat de qui sap que no fa res dolent. De la nostra unitat neix la nostra fortalesa. Organització, serenor i coratge, ho tenim a tocar!”

Ha seguit Sànchez: “Us porto una salutació de tota la gent que ha dormit a comissaria. Us donen les gràcies, de tot cor. Saben que estan en llibertat perquè voler el referèndum no pot ser mai delicte i perquè vosaltres heu estat al carrer defensant la dignitat i la llibertat.” I ha seguit: “Avui ha de ser un dia de celebració. Algú ens ho ha volgut amargar [en referència a la denúncia per sedició], però no ho aconseguirà. No trencarem, ni per un minut, el somriure que ens ha portat fins aquí. Aquesta és la revolució més bonica del món, i no la pot aturar cap fiscal! Som imparables i Europa ens mira. Volen que tinguem por.” Sànchez també ha demanat es respecti el treball dels periodistes, independentment del mitjà pel qual treballen. “Us demanaria que la gent que vol la llibertat respecti la llibertat de tots. Fem un aplaudiment als professionals. Ells no són els mitjans, ni les línies editorials, que molts no comparteixen... Som un poble respectuós amb la llibertat.”

“Ara toca ballar, gaudir, anar a les festes de la Mercè. Ja tenim la llibertat dels nostres companys!!”, ha tancat Sànchez.

Sànchez i Cuixart, des de la concentració d’Arc de Triomf, abans de prendre la paraula a la festa de tancament de la protesta, han insistit a defensar l’actitud pacífica i festiva de les mobilitzacions catalanes. I han insistit també que “la denúncia és plena de mentides”. La Fiscalia de l’Audiència Nacional ha presentat una denúncia per sedició per les mobilitzacions dels dies 20 i 21 de setembre durant l’operació policial per evitar la celebració del referèndum de l’1-O. A la denúncia s’esmenta expressament els presidents de l’ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, respectivament. També es parla d’“una portaveu de la CUP”, que podria ser Núria Gibert. Aquestes persones són assenyalades com inductores d’uns actes que la Fiscalia qualifica de contraris a la Constitució.

En la seva denúncia, que subscriu el tinent fiscal de l’Audiència Nacional Miguel Ángel Carballo, es detallen tots els fets ocorreguts entre el 20 i el 21 de setembre i es demana a la Guàrdia Civil que elabori un atestat per buscar els autors dels actes que qualifiquen d’aldarulls.

Encara que la denúncia no va dirigida contra cap persona en concret, s’hi s’apunta l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i el seu president, Jordi Sánchez, com a responsable d’organitzar un torn de relleu de voluntaris “conscients que dificultarien la intervenció policial”, fent un cordó davant la Conselleria d’Economia durant el registre de la Guàrdia Civil. Diu que Sánchez va demanar davant 40.000 persones que ningú se n’anés a casa. Al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també el cita pujat al costat de Sánchez a sobre d’un cotxe de la Guàrdia Civil demanant mantenir la protesta, si bé després en veure que no podia controlar la concentració va demanar als manifestants que es dissolguessin, destaca la denúncia. Sànchez, en declaracions a Catalunya Ràdio, poc després de saber-se la notícia de la denúncia, ha negat de ple que cap dels dos, ni ell ni Cuixart, hagin instigat actes violents com a resposta a l’operatiu policial. “Qualsevol persona sap que no hi ha hagut cap actuació tumultuosa. Els que vam agafar el lideratge de les entitats vam donar mostres d’una actitud pacífica. Si l’Audiencia Nacional té l’atreviment de decapitar les entitats sobiranistes, explicaré amb pèls i senyals l’actuació de la Guàrdia Civil. Que expliquin com vam actuar per protegir béns i persones.” Sànchez ha relatat fets concrets com la irregularitat dels cotxes policials aparcats davant d’Economia i com es va intentar per tots els mitjans protegir-los. Sànchez està convençut que la denúncia per sedició, molt greu, s’acceptarà i els caurà al damunt. “La Fiscalia i l’Audiencia són el braç executor de Rajoy. No tenim por. Sabem que l’1-O és imparable. El cinisme de la fiscalia, del senyor Rajoy, no tenen límits. La gent sortirà el dia 1 a demostrar que les urnes no són un problema. No vam fer res dolent i tothom ho ha pogut veure”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’hegemonia del PNB trontolla

Barcelona
Orient Mitjà

Israel respondrà a l’Iran tot i la crida a la contenció dels EUA

Beirut
Gorka Knörr
Polític basc

“Seria un greu error reeditar el pacte de govern PNB-PSE”

Barcelona
Índia

La democràcia més gran, en perill

Tòquio
Carles Ibáñez
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de les Preses (+ Aprop les Preses)

“Les coses han de ser clares, en la variant, i arribar al consens”

Les Preses

El Consell Comarcal el Baix Empordà condemna els fets de Bellcaire

la bisbal d’empordà
guerra a gaza

Israel prepara l’evacuació de Rafah per començar la invasió

barcelona
POLÍTICA

Suport a Campmajó i al ‘segon exili’ de Tsunami, a Girona

GIRONA
política

El ple de Girona aprova incrementar el preu de les zones blava i verda

girona