Política

El diari ‘Bild’ es demana si hi haurà “guerra civil”

Puigdemont diu al ‘Washington Post’que “tant si agrada com si no” hi haurà consulta

Com la resta de premsa europea, els mitjans alemanys multipliquen el seu interès per la situació a Catalunya des de la macrooperació policial de dimecres contra l’autonomia catalana. Alguns diaris van reaccionar ahir amb alarmisme davant la persistència de la mobilització ciutadana a favor del referèndum, com ara el sensacionalista Bild. “Perill de guerra civil a Barcelona?”, es preguntava el tabloide en una crònica en què posava en dubte que Rajoy pugui impedir la consulta. El rotatiu de més tirada a Alemanya també alerta del risc que es produeixin enfrontaments violents entre la policia i els manifestants.

Per la seva banda, el conservador Die Welt, que dedicava la principal informació de portada a Catalunya amb la foto d’una manifestant alçant els braços davant d’una estelada, avisava del potencial “caos” als carrers de Barcelona. Finalment, Süddeutsche Zeitung, el segon diari d’Alemanya, destacava que els partits espanyols demanen sense èxit a Puigdemont que suspengui el referèndum d’autodeterminació de l’1-0. La capçalera muniquesa havia defensat aquesta setmana que la Unió Europea (UE) exercís de mediadora en el contenciós polític obert entre Catalunya i l’Estat espanyol. Segons Süddeutsche Zeitung, amb l’actuació judicial i policial contra el procés d’independència “ha quedat clar que el conflicte a la poderosa regió econòmica de Catalunya no és un problema intern espanyol. La polèmica afecta el conjunt de la UE, ja que toca la qüestió bàsica de com els conflictes fonamentals són debatuts en democràcia.” A França, l’edició digital de Le Monde subratllava que el president de la Generalitat “està ben decidit a aplicar el resultat del referèndum sobre la independència”, en una entrevista amb Puigdemont, que, al seu torn, defensava el dret d’autodeterminació català en un article al Washington Post titulat “Ho sento, Espanya. Catalunya votarà sobre la seva independència tant si t’agrada com no”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid