Política

Municipal

Amor: “El PDeCAT ha marxat perquè no aguanta la pressió”

El PSC de Pineda retreu a l’exsoci de govern que hagi fet prevaler els interessos nacionals als del municipi

Anuncia que a partir del 2 d’octubre encetarà una roda de contactes amb la resta de formacions del consistori

En bloc i sense fissures. El PSC va mostrar ahir múscul polític amb els nou regidors i l’alcalde, Xavier Amor, per respondre a l’anunci de trencament del pacte de govern per part del PDeCAT. Amor, que va voler agrair de bon començament la feina feta pels dos regidors Francesc Horta i Patrícia Jara Verdura al capdavant de la seva regidoria, també va mostrar el seu respecte per la decisió presa per la formació, però va matisar que no la compartia, ja que no era fruit de cap desavinença en el treball al municipi. “Ens sap molt greu que en aquests moments de tensió generalitzada que viu el país el PDeCAT no hagi pogut aguantar la pressió”, va dir, i va recordar que la seva formació “també rep pressions tant dins com fora del partit cada dia”. Xavier Amor va anar un pas més enllà i va etzibar que “hauria estat intel·ligent per part seva ajornar aquesta decisió fins després de l’1 d’octubre”. L’alcalde es va vantar de conèixer prèviament quin seria el camí que prendria el fins ara soci de govern i va avançar que ja havia rebut trucades d’altres formacions del consistori “per donar suport a la feina que s’està fent des del govern”.

Precisament ahir l’alcalde no va voler desvelar si el PSC farà valer la seva àmplia majoria fins a final de mandat o si buscarà nous pactes. “A partir del dia 2 iniciarem els contactes amb la resta de partits, incloent-hi el PDeCAT”, va insistir. De moment, les responsabilitats dels dos regidors les assumeix la primera tinenta d’alcalde, Carme Aragonès, i l’alcalde va assegurar que el full de ruta del govern, sobretot pel que fa als grans projectes, com ara finalitzar el passeig del Poblenou pendent des de fa dos anys, es mantindrà ferm. “Estem aquí, compromesos amb Pineda, amb els seus problemes i amb la seva gent”, va concloure, i va manifestar la seva preocupació pel moment que s’està vivint.

LES FRASES

Hauria estat intel·ligent per part del PDeCAT ajornar la decisió d’abandonar el govern de Pineda fins després de l’1 d’octubre
A partir del dia 2 iniciarem els contactes amb la resta de partits, incloent-hi el dels fins ara socis
Xavier Amor (PSC)
ALCALDE DE PINEDA DE MAR

Les piulades del govern de Mataró

Les tensions entre l’altre pacte sociovergent de la comarca, el de Mataró, van agafant embranzida. Aquesta setmana, en una de les concentracions de protesta per l’actuació policial contra la Generalitat, es va demanar a crits al primer tinent d’alcalde, Joaquim Fernàndez (PDeCAT), que la seva formació trenqués el govern. Poques hores després, Fernàndez deia a Twitter: “No permeteu que us facin còmplices de la repressió. Sempre l’hem combatuda junts”, i adreçava el missatge directament a l’alcalde, David Bote (PSC), a la recerca d’un gest que condemni les accions orquestrades des del govern del PP. L’alcalde va esperar ahir a manifestar-se i també va utilitzar les xarxes socials. En un missatge llarg adreçat en català i castellà al president Mariano Rajoy en el seu perfil de Facebook, Bote va admetre que “com a demòcrata i com a ciutadà” està convençut que la crisi que patim “s’ha de resoldre votant”, però en cap cas es tractava d’un canvi d’opinió pel que fa al referèndum de l’1-O. “Jo vull fer-ho amb totes les de la llei i amb totes les garanties. I llavors, el meu vot serà per una Catalunya rica i plena, en una Espanya plural i oberta i en una Europa de pau i progrés”, recull l’escrit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona