Política

Gabriel: “Tenim dret a votar si ens dóna la gana i hem decidit que ens dóna la gana votar l’1-O”

“Com volen que dialoguem amb qui ens deté?”, ha insistit la diputada

La portaveu parlamentària de la CUP, Anna Gabriel, ha advertit aquest divendres que l’esquerra anticapitalista té un mandat “innegociable i irrenunciable” de cara l’1-O, “exercir el dret a l’autodeterminació”. De fet, ha afegit que cap partit pot negar-ho perquè recau en les persones: “Tenim dret a votar si ens dóna la gana i hem decidit que ens dóna la gana votar l’1-O”, ha etzibat en l’acte més multitudinari dels cupaires des que van arrencar el darrer tram de la seva campanya pel ’sí’. Gabriel ha assegurat a la plaça de la Creu Alta que els fets dels darrers dies pretenen “inocular la por”. “Com es poden pensar que hem vingut a deixar-nos convèncer que la millor opció és entendre’ns amb aquest Estat?”, ha afegit, en una crida a “no deixar-se prendre el referèndum”. “La millor opció és ser lliures perquè és l’única de ser dignes, i resulta que aquest poble per fi ha decidit que no hi ha retrocés possible perquè no hi ha alternativa a la dignitat col·lectiva”, ha conclòs. “Com volen que dialoguem amb qui ens deté?”, ha insistit la diputada anticapitalista en tancar un acte organitzat per l’esquerra independentista.

Durant la seva intervenció, Gabriel ha recordat que l’1-O el Govern ha convocat un “referèndum d’autodeterminació” i que si s’imposa el sí es proclamarà la independència, ha assegurat. “Que no, l’1-O no és una mobilització popular, no pot servir per negociar cap rebaixa”, ha insistit en un missatge cap a Podem i els comuns. “Que no, que nosaltres hem decidit exercir el dret a l’autodeterminació, guanyar el dret, ser sobirans i començar a treballar per conquerir molts més drets que volem”, ha assegurat. En un acte organitzat per la Taula de l’Esquerra Independentista, la diputada dels cupaires ha assegurat que el mandat per exercir “el dret a l’autodeterminació” és per a ells “innegociable i irrenunciable”. “No és dret de cap partit sinó de les persones, que no us el prenguin, no ens el deixem arrencar, no hi ha cap partit suficientment poderós ni sobirà per dir-vos que no tenim dret a votar, només faltaria”, ha reblat Gabriel entre crits de ’Votarem, votarem’. En una plaça plena –la CUP ho ha xifrat en més de 1.500 persones-, Gabriel també ha interpel·lat les institucions i els agents socials que insten al diàleg, amb la mirada posada a Europa. “Com volen que dialoguem amb qui ens està detenint, que vol les nostres seus assetjades?...”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel ataca l’Iran amb drons

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona