Política

Antonio Banderas: “La situació de Catalunya, de vegades, sembla una pel·lícula de Berlanga”

L’actor i director Antonio Banderas ha comparat aquest dissabte la situació a Catalunya amb una pel·lícula de Luis García Berlanga. “S’ha convertit en una cosa estranya, és un animal estrany, difícil d’observar; la situació de Catalunya, de vegades, sembla una pel·lícula de Berlanga”, ha dit l’intèrpret en declaracions als mitjans després de recollir el Premi Nacional de Cinematografia 2017, en el marc de la 65 edició del Festival de Sant Sebastià.

En referència al referèndum de Catalunya, Banderes ha assenyalat que votar, “lògicament, és uns dels grans preceptes de la democràcia”, però ha precisat que “no és l’únic”.

“El respecte a la llei i l’estat de dret són molt importants també, no solament votar, perquè algú pot plantejar vots ridículs, com eliminar a aquells que no són de la nostra raça”, ha agregat. “La democràcia està formada per moltes altres branques d’aquest arbre i hem de fer-ho entendre perquè si no acabarem caçant mosques”, ha sentenciat l’actor.

Preguntat pel vot a Catalunya, Banderes ha comparat la situació amb els “àrbitres de futbol”. “Qui treu la targeta vermella?, La treu l’àrbitre o el tio que ha pegat la puntada?”, ha plantejat.

En referència a les paraules del seu discurs sobre la paraula “nacional”, Banderes ha reiterat que ha crescut a Espanya durant la transició “de la qual tant es parla ara”, i ha assenyalat que “les coses es van fer molt bé” en aquell moment i “allò va acabar com una espècie d’obra d’art política que va desembocar en la Constitució espanyola”.

“Naturalment que passen moltes coses en el trajecte, però cal mirar-les en positiu. Jo també he tingut molts obstacles i he tractat de mirar-ho tot en positiu en lloc de quedar-me estancat”, ha conclós.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona