Política

Suport al procés sobiranista

Càtedra Carme Forcadell

La presidenta del Parlament de Catalunya es dirigeix als joves estudiants tancats a la Universitat de Barcelona en defensa del referèndum

“Us heu de mantenir ferms, i sobretot que no hi hagi violència”

C arme Forcadell té ànima d’activista, és evident que el seu lloc natural és el carrer, al costat dels que es mobilitzen per qualsevol causa noble, més que entre el vellut del Parlament i la cotilla de les formalitats polítiques. El seu crit de “president, posi les urnes!” passarà a la història com un dels moments culminants del procés i, a la vegada, defineix a la perfecció el tarannà d’aquesta dona, que ja ha deixat enrere el tràngol de l’aspre debat de les lleis del referèndum i transitorietat.

Carme Forcadell està en forma i aquests dies ha assumit un paper capdavanter en les diverses mobilitzacions que s’han fet, sobretot arran de la irrupció de la Guàrdia Civil a la seu de diverses conselleries de la Generalitat i les detencions que s’hi van dur a terme. Va intervenir dijous, davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, i va tornar a prendre la paraula ahir en l’acte convocat a la plaça Universitat de Barcelona. Però, abans d’enfilar-se a l’escenari per situar-se davant del micròfon, la presidenta del Parlament va tenir temps per entrar a l’edifici de la Universitat de Barcelona i anar a trobar el grup d’estudiants que per segona nit consecutiva van dormir a l’històric edifici, en el marc de la tancada que hi duen a terme com a acció de defensa del referèndum de diumenge vinent.

La trobada entre Forcadell i els universitaris va ser un acte íntim, gairebé privat, que va recordar més la classe d’un d’aquells professors amb mètodes innovadors que un dia s’emporta els alumnes fora de l’aula per buscar-hi proximitat i complicitat. La presidenta es va enfilar en un dels bancs de pedra que hi ha al centre del claustre i sobresortint entre els caps dels estudiants es va dirigir a ells amb un to pausat, sense alçar la veu, amb una forma i unes maneres que deixen en evidència tots aquells que en les últimes setmanes s’han escarrassat per deslegitimar-la i enviar-la a la paperera de la política.

“L’operació Tumult ha començat”, va dir Forcadell als estudiants, als quals va advertir que “ens volen tancats”, abans de recordar que “hem d’estar ferms” i sobretot, sobretot, va insistir a demanar-los que qualsevol acció que es dugui a terme es desenvolupi pacíficament, “sense violència”. La presidenta va ser clara, concisa i insistent en aquest punt: “No n’hi ha, no n’hi ha hagut ni n’hi haurà”, va dir.

La breu intervenció de Forcadell es va cloure demanant als estudiants que diumenge vagin a votar “per dignitat”, i la va reblar amb un missatge que només pot sortir de la boca d’una demòcrata convençuda: “Voteu sí o voteu no, voteu el que vulgueu, però aneu a votar.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona