Política

Setge al procés sobiranista

Operació camuflatge

Els responsables del desplegament policial a Catalunya tapen amb lones el Piolín i els dibuixos infantils del vaixell caserna del port de Barcelona

Veten l’entrada al port a un grup d’espanyolistes amb vitualles per als agents

Mentre tot plegat no acabi a garrotades, la presència de centenars de policies i guàrdies civils a Catalunya amb motiu de la celebració perseguint l’organització del referèndum de diumenge vinent va cap al camí de convertir-se en un sainet hilarant, un enfilall d’històries més pròpies d’una pel·lícula d’humor. Les xarxes socials es van convertir ahir en un bullidor d’acudits i ocurrències després que transcendís una fotografia d’un dels vaixells atracats al port de Barcelona, el Moby Dada, on s’allotgen els policies nacionals i on s’aprecia unes grans lones de color blau i verd tapant les imatges del Piolín i altres personatges de dibuixos animats que decoren la façana del creuer convertit en caserna improvisada.

Si en el seu dia ja va ser motiu de befa que els policies que es presenten davant de la població amb el seu informe d’antidisturbis, més propi d’un guerrer que d’un servidor de l’ordre públic, hagin de viure dins d’un vaixell decorat amb aquests motius infantils, ahir la conya popular es va redoblar en comprovar que els responsables del desplegament han decidit ara tapar el gran dibuix del popular canari de color groc i dels seus amics de la Warner, com si es tractés d’una operació de camuflatge militar. A Twitter, per exemple, es va estendre com la pólvora l’etiqueta “llibertat Piolín”. La instal·lació de les lones suposarà dificultar la visió que des de les finestres dels cambrots tenen els policies i dificultar les condicions de vida al vaixell, que ja han qualificat de precàries.

Dels pocs que no escarneixen els policies tancats al Moby Dada són els membres de l’organització espanyolista Somatemps, que ahir van organitzar el que van anomenar operació Socors Blau, que va consistir a anar al port a portar aliments i begudes als agents. La policia portuària no els va deixar passar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes propalestines es traslladen als campus dels Estats Units

barcelona
Estats Units

Un editor de premsa groga reconeix que va afavorir Trump en la campanya de 2016

Barcelona
estat espanyol

La parella d’Ayuso va proposar al fiscal acceptar 8 mesos de presó pel frau fiscal

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona