Política

policial

terrorisme

Noves proves impliquen el gihadista de Vinaròs

Said ben Lazza va comprar components per fabricar material explosiu

Dos dels principals terroristes que van atemptar el 17 d’agost passat a Barcelona i a Cambrils (Baix Camp) van utilitzar la documentació del jove marroquí detingut divendres passat a Vinaròs per comprar els components per fabricar l’explosiu conegut com “la mare de Satan”. Així ho explica el jutge de l’Audiencia Nacional Fernando Andreu en una interlocutòria amb la qual envia a la presó Said ben Lazza, de 24 anys, per un delicte de col·laboració amb organització terrorista, amb una pena d’entre cinc i deu anys de presó.

En l’ordre de presó, el jutge explica que Said ben Lazza mantenia relació amb “almenys” dos dels principals membres de la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i a Cambrils, Younes Abouyaaqoub i Mohammad Hichamy –abatut a la localitat tarragonina.

Tots dos van fer servir la documentació de Said el 12 de juliol per comprar 100 litres de peròxid d’hidrogen (aigua oxigenada), en un establiment de Tortosa (Baix Ebre), una substància fonamental per a la confecció de l’explosiu TATP (triperòxid de triacetona), conegut com “la mare de Satan” i utilitzat per Estat Islàmic en els seus atemptats a Europa.

Després, Abouyaaqoub va traslladar la compra amb un cotxe que suposadament li hauria deixat Said amb aquesta finalitat. Més endavant, el 27 de juliol, Hichamy i Youssef Aalla –un dels morts en l’explosió del xalet d’Alcanar– van adquirir, també amb la documentació de Said, 240 litres més de la mateixa substància.

De la seva relació amb els membres de la cèl·lula, “junt amb l’anàlisi de l’activitat telefònica i pronunciaments en les dates de més interès per a la investigació, es determina que podria haver col·laborat amb els membres de la cèl·lula investigada, facilitant les tasques logístiques perquè la cèl·lula aconseguís assolir els seus objectius”, afirma Andreu en la resolució. El jutge considera que hi ha prou indicis per acusar el detingut i per això l’ha enviat a la presó. Segons la Guàrdia Civil, l’arrestat també mantenia una estreta relació amb Abdelbaki es Satty, l’imam de Ripoll i dinamitzador de la cèl·lula gihadista, tot i que no surt citat en aquesta última resolució judicial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia