Política

setge a l'1-O

escoles

Miquel Buch retreu a la fiscalia que per aturar l’1-O s’ataqui els més dèbils, els directors d’escola

Segueixen les compareixences d’alcaldes davant dels fiscals

L’alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Miquel Buch, es nega a declarar, com la majoria

L’alcalde de Premià de Mar i president de l’Associació de Municipis de Catalunya (ACM), Miquel Buch, retreu a la fiscalia que en el seu intent d’aturar el referèndum de l’1-O actuï sempre “contra la baula més feble”. Buch lamenta que després de citar més de 700 alcaldes –l’últim graó de la cadena institucional– pel seu suport explícit al referèndum, ara “amenacin” els directors de les escoles i els coordinadors dels col·legis electorals: “Volen envestir el més feble. Que se n’oblidin! Tot un poble vol votar l’1 d’octubre”, ha etzibat Buch després de personar-se als Jutjats de Mataró, on s’ha negat a declarar davant el fiscal. A més de Buch, també estava citada l’alcaldessa de Malgrat de Mar, Carme Ponsa, que tampoc ha declarat.

Per la seva part, l’alcalde de Bell-lloc d’Urgell (Pla d’Urgell), Carles Palau, no s’ha presentat per segona vegada a la citació de fiscalia per la col·laboració amb el referèndum de l’1 d’octubre. Palau, que forma part de llista Bell-lloc es Mou, vinculada a ERC, va ser citat per primera vegada el passat dijous i ahir dilluns va rebre una nova citació per aquest dimarts a les deu del matí. L’alcalde ha decidit continuar amb el seu dia a dia habitual a l’Ajuntament, fent les tasques d’alcaldia, atenent veïns i supervisant les obres de la brigada. Assegura que no està cometent ’’cap il·legalitat’’ i ha dit que està tranquil perquè compta amb el recolzament dels veïns del poble que li demanen poder votar. Curiosament, l’Ajuntament de Bell-lloc ha rebut pels volts de les deu del matí la visita de la policia judicial que ha portat el requeriment per ordre de fiscalia on es demana a la secretaria municipal el decret signat de suport a l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona