Política

Setge al procés sobiranista

La Guàrdia Civil entra al CTTI per tancar les aplicacions del recompte de l’1-O

Dos agents s’han personat aquest dissabte al matí en el centre per comprovar que es compleix el requeriment del TSJC

La magistrada Mercedes Armas també reclama detectar “punts de votació electrònica en els diferents col·legis electorals definits per l’organització del referèndum”

Vuit agents de la Guàrdia Civil ha entrat aquest dissabte al matí en el Centre de Telecomunicacions i Tecnologia de la Informació (CTTI) per comprovar que es compleix el requeriment del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de suspendre serveis informàtics susceptibles de ser utilitzats aquest 1-O.

La resolució de la magistrada Mercedes Armas requereix al CTTI que suspengui el servei de 29 aplicacions informàtiques que poden utilitzar-se per a la celebració del referèndum. La magistrada instructora de la querella de la Fiscalia Superior contra el govern també demana que s’impedeixi l’extracció o inserció de dades d’aquestes aplicacions per evitar que es puguin traslladar a altres aplicacions.

També requereix al Centre de Seguretat de la Informació de Catalunya (Cesicat) detectar els “punts de votació electrònica en els diferents col·legis electorals definits per l’organització del referèndum, així com altres dispositius susceptibles de rebre comunicacions referents a aquesta convocatòria”.

Fonts del govern han informat que els guàrdies, que són vuit, s’han quedat en una sala de coordinació de la seu i no tenen accés a la tecnologia perquè l’ordre judicial no ho especifica, de manera que és el personal del CTTI qui executa l’ordre judicial i està en contacte amb la Guàrdia Civil.

Entre les aplicacions que es podrien bloquejar n’hi ha que tenen una afectació directa sobre la vida quotidiana de la gent i els serveis del govern, com per exemple el S@rcat, el registre d’entrada i sortida electrònica. La suspensió d’aquestes aplicacions tindran un impacte notable quan comenci la setmana laboral, dilluns vinent.

D’altra banda, cal recordar que el TSJC també ha instat Google aquest divendres a treure de la seva botiga virtual d’aplicacions la que abans d’ahir va anunciar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per saber el col·legi on cadascú ha d’anar a votar. Google ha fet cas a la petició judicial, si es té en compte que quan es clica l’enllaç que va publicar Puigdemont es va a parar a un missatge de Google Play que ciu que el contingut encara no està disponible.

Val a dir, però, que a la mateixa botiga de Google hi ha almenys dues aplicacions que fan la mateixa funció que l’anunciada pel president de la Generalitat, probablement replicades per altres usuaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona