Política

Procés sobiranista

1-O

L’entrada a Sant Julià, un intent d’impedir el vot al President

A la violència de l’entrada policial, la gent congregada ha respost amb el cant de L’Estaca i Els Segadors

La Guàrdia Civil s’ha endut el material electoral del pavelló esportiu de Sant Julià de Ramis (Gironès) i ja n’ha marxat. Quan faltaven pocs minuts per a les nou del matí, la Guàrdia Civil ha fet ús de la força a fora del pavelló per dispersar els centenars de persones que s’hi aplegaven. Han trencat el vidre d’una porta, han entrat, ho han registrat tot i finalment s’han endut el material, mentre les persones que s’hi congregaven cantaven ’l’Estaca’ i ’Els Segadors’. Inicialment, estava previst que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, votés en aquest pavelló, però finalment ho ha fet a Cornellà del Terri (Pla de l’Estany).

Faltaven pocs minuts per a les nou del matí, i les dues meses electorals al pavelló de Sant Julià de Ramis ja s’havien constituït. En aquest local de votació hi havia una gran expectació mediàtica, perquè era on estava previst que votés el president de la Generalitat a dos quarts de deu.

Desenes d’agents de la Guàrdia Civil, amb uniforme d’antiavalots, però, han arribat a les portes del pavelló i han dispersat el centenar llarg de persones que s’aplegaven a l’exterior. La Guàrdia Civil no ha dubtat a fer ús de la força per arribar fins a les portes del pavelló. A dins, mentrestant, els diferents membres de les meses han corregut a amagar les urnes i el material electoral en dos despatxos. Quan els agents han arribat davant les portes, han trencat el vidre d’una amb un martell i després han fet servir unes cisalles per obrir-ne una altra. Fins a una vintena de guàrdies civils han irromput a dins del pavelló, han rebentat portes i s’ han posat a escorcollar tot a la recerca de les urnes i les paperetes de votació per a aquest 1-O. Mentrestant, els membres de les meses s’han aplegat al mig de la pista i han corejat ’L’Estaca’ i ’Els Segadors’. Un d’ells s’ha apropat als agents per demanar-los si tenien una ordre d’escorcoll, però la Guàrdia Civil no l’ha respost.

Finalment, els agents han localitzat els dos despatxos on s’havia amagat el material. Es trobaven sota les escales que porten al primer pis (en un s’hi llegia ’Privat’ a la porta i a l’altre, ’Magatzem’). La Guàrdia Civil ha posat les urnes i paperetes dins de bosses d’escombraries, les ha precintades i ha marxat per una de les portes laterals (on han situat una furgoneta per carregar-hi el material electoral comissat).A fora, la gent que s’ha aplegat, mentre els agents ja s’anaven retirant –hi havia cap a una cinquantena de guàrdies civils- els ha llançat clavells i ha clamat crits a favor de la independència o bé “Fora les forces d’ocupació!”. La imatge que s’ha viscut a Sant Julià de Ramis s’està repetint a diversos col·legis electorals de Catalunya (a Girona, entre d’altres, la policia ha entrat a l’escola Bruguera i al Verd).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona