Política

Itàlia

“Inacceptable”

Entre els periodistes italians era majoritària la sensació que l’Estat espanyol s’ha equivocat estrepitosament

A Itàlia, la reacció repressiva del govern espanyol els dies previs al referèndum, amb les detencions de càrrecs públics, la Guàrdia Civil als mitjans i la censura informativa ja havien fet encendre el focus d’atenció. La desproporcionada repressió violenta d’ahir de les forces de l’ordre espanyoles contra la gent que volia votar va ser ahir portada de tots els digitals i els informatius de televisió. Tots els grans mitjans es van fer ampli ressò de la brutalitat policial contra persones indefenses que només intentaven votar.

Les notícies del que estava passant a Catalunya van arribar a Itàlia ben d’hora. Concita de Gregorio, una de les periodistes més conegudes del país, exdirectora de L’Unità, editorialista de La Repubblica i amb un programa a la televisió pública, va desplaçar-se a Catalunya per seguir els esdeveniments. A les set del matí era a Sant Julià de Ramis, el poble on estava previst que votés el president Carles Puigdemont. De Gregorio, de mare catalana i pare italià, va ser testimoni en primera línia de la irrupció violenta de la Guàrdia Civil al poliesportiu de Sant Julià. Ho va explicar en directe, amb estupor, i va penjar a les xarxes, a través del diari La Repubblica, el vídeo de la policia trencant els vidres de les portes i empenyent persones indefenses, que en uns minuts va esdevenir viral. De Gregorio va acompanyar el president de la Generalitat i altres membres del govern bona part de la jornada.

Il Corriere della sera i La Stampa, els altres dos grans diaris italians, també van omplir-se de vídeos i fotos de la repressió policial, i els seus enviats van fer cròniques detallades. L’edició digital d’Il Corriere della sera deia: “La policia carrega amb violència. Els votants catalans, pacífics, només ‘armats’ amb flors.” La directora de l’agència de notícies Adnkronos, Alessia Lautone, va compartir a Twitter un vídeo de policies nacionals estomacant ciutadans i va escriure: “Es miri com es miri, aquesta violència és inacceptable.”

Entre els periodistes italians era majoritària la sensació que l’Estat espanyol s’ha equivocat estrepitosament, actuant amb una violència injustificable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa promet “col·laboració i lleialtat mútua” entre Estat i Generalitat

barcelona
política

Puigdemont avisa que Catalunya no pot ser el “flotador” del PSOE

barcelona
FIGUERES

Concentració antimonàrquica davant la Fundació Gala-Dalí

FIGUERES
COREA DEL NORD

El règim de Kim Jong-un efectua noves proves d’armes al mar Groc

BARCELONA
REGNE UNIT

Londres rebutja la proposta de Brussel·les per a la mobilitat dels joves

BARCELONA

Duel contingut entre Israel i l’Iran

BARCELONA

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya es tanca amb el PNB i EH Bildu disputant-se l’hegemonia

Barcelona