Política

El Síndic de Greuges promou una taula de diàleg “sense condicions”

Ribó explica que ja ha començat parlar amb “molt altes instàncies internacionals”, si bé no ha concretat noms

Demana a les parts que parteixin d’“un punt zero” per buscar acords

El síndic de Greuges, Rafael Ribó, s’ha ofert aquest dimecres per promoure una mediació a nivell internacional, estatal i català per promoure un diàleg “sense condicions” en el conflicte entre Catalunya i Espanya, sobretot després dels fets d’aquest diumenge.

Ribó ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que ha començat a parlar amb diferents instàncies internacionals, espanyoles i catalanes per organitzar una taula d’entesa i orquestrar un diàleg. Tot i que ha preferit no detallar amb quines institucions ha contactat, per poder presentar-les quan sigui el moment, ha apuntat que s’ha adreçat a “a molt altes instàncies internacionals” i que les respostes que està rebent són “en direcció positiva”. Sí que ha revelat que ja s’ha adreçat al Defensor del Pueblo.

L’objectiu és que el govern català i espanyol i les altres parts implicades en el conflicte encetin un diàleg “sense condicions”, des d’“un punt zero que, sense renunciar al bagatge de cadascú, permeti dialogar”. “Si per asseure’s a la taula l’altre ha d’acceptar la meva condició de legalitat, no s’avançarà ni un mil·límetre”, ha advertit. “Seria incomprensible, sota qualsevol excusa d’ordenament legal, que es barrés el pas al diàleg”, ha reblat.

El síndic ha avisat que “no es poden perdre dies en el retard d’aquest diàleg” perquè, segons ell, estan en perill drets bàsics de tota la població, tant a Catalunya com de la resta de l’Estat.

El Síndic ha evitat valorar el discurs del rei però ha apuntat que “totes les instàncies de l’Estat, per més altes que siguin, haurien de conjugar, practicar i facilitar alguna cosa tan clara com és el diàleg”. En aquesta línia, “ha apel·lat a la responsabilitat institucional en tots els àmbits estatals i en tots els poders”.

A banda, el Síndic continua amb les seves tasques per esclarir els fets de diumenge passat i en la defensa dels drets dels afectats. Ribó ha condemnat la violència que van patir els ciutadans aquest diumenge, si bé ha evitat entrar en detalls, i ha remés a l’última versió de la nota oficial de les Nacions Unides, que l’endemà de la votació va fer una crida a un diàleg urgent i a investigar els fets.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona