Política

Forcadell: “No podem permetre que la censura entri en aquest Parlament”

La presidenta de la cambra alerta la suspensió del ple de dilluns és un “fet insòlit i d’extrema gravetat” que vulnera la llibertat d’expressió dels diputats

Forcadell no contempla una intervenció policial al Parlament

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reaccionat a la suspensió cautelar del ple de dilluns per part del Tribunal Constitucional (TC) assegurant que “no podem permetre que la censura entri en aquest Parlament”.

L’alt tribunal ha admès aquest dijous el recurs d’empara que el PSC va presentar ahir contra l’acord de la mesa sobre la sessió sol·licitada per Junts pel Sí i la CUP, que té com a únic punt de l’ordre del dia la compareixença del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per valorar el resultat de l’1-O i explicar com l’aplicarà, i l’ha suspès per la via urgent aplicant l’article 56.6 de la Llei del TC.

En un missatge a les xarxes socials , Forcadell ha lamentat que “suspendre Plens que no estan ni convocats és la nova oferta de diàleg” de l’Estat.

Més tard, en una atenció als mitjans, ha evitat avançar si convocarà el ple acordat per Junts pel Sí i la CUP a la mesa extraordinària d’aquest dimecres malgrat la decisió del TC. “Encara no ho hem definit, ho estem mirant [la interlocutòria] per decidir què farem”, ha dit.

Dit això, ha denunciat que se suspengui un ple que encara no ha estat convocat i ha qualificat de “fet insòlit i d’extrema gravetat” que es vulneri “la llibertat d’expressió” a la cambra. És per això que ha garantit que “defensarem la sobirania del Parlament”.

“No podem permetre que un tribunal ens digui a un parlament democràtic, escollit democràticament, de què podem parlar i de què no podem parlar, perquè coartant la llibertat d’expressió dels diputats està coartant la llibertat d’expressió dels ciutadans d’aquest país, i això no ho podem permetre”, ha afirmat.

“Com sempre continuarem treballant perquè al Parlament s’hi pugui parlar absolutament de tot, continuarem defensant la sobirania, la llibertat d’expressió i el dret d’iniciativa dels diputats”, ha afegit.

Al seu parer, l’acord del TC constata “un cop més, la incapacitat del govern espanyol de resoldre políticament els problemes polítics” i el seu “recurs als tribunals per resoldre un problema polític”.

Forcadell ha assegurat que “no contempla” una actuació policial al Parlament dilluns” i ha recordat que només els pot treure del Parlament qui els ha posat allà, és a dir, els votants.

La presidenta de al cambra ha explicat que encara no ha analitzat la proposta de compareixença de Puigdemont que ha sol·licitat Catalunya Sí Que Es Pot per dilluns després de la decisió del TC. Ha apuntat, però, que “ho tramitarem com hem fet sempre i complirem el reglament com no pot ser d’una altra manera”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA