Política

Maryse Olivé, filla adoptiva de Figueres a títol pòstum

El ple destaca la seva trajectòria pedagògica i política, així com el seu compromís amb la ciutat i amb Catalunya

Maryse Olivé Quintana ha estat homenatjada amb el títol de filla adoptiva de Figueres a títol pòstum. El consistori figuerenc va aprovar aquest dijous atorgar-li aquest títol “en reconeixement a la seva trajectòria pedagògica i política, així com pel seu compromís polític, cultural i cívic amb la ciutat de Figueres i amb Catalunya”. Nascuda a Perpinyà el 1948 i filla d’exiliats, Olivé va dedicar gran part de la seva vida a la política, iniciant-se com a regidora a Figueres (1999-2003) i a Darnius (2003-2007). Va ser la primera directora de la Casa de la Generalitat a Perpinyà quan es va crear aquesta representació de la Generalitat a la Catalunya del Nord i també va ser delegada del govern de la Generalitat a París entre el 2012 i el 2014. Va morir el mes d’abril passat als 68 anys.

Distincions de la ciutat

A més del títol a Maryse Olivé, el ple ordinari del mes d’octubre de l’Ajuntament de Figueres va aprovar els honors i les distincions de la ciutat d’enguany, proposats i acordats prèviament a la Comissió del Nomenclàtor. Per unanimitat es va acordar concedir els següents honors i distincions: títol de ciutadana d’honor de Figueres a Rosa Maria Malé Ricart, en reconeixement a les activitats que ha desenvolupat al llarg de la seva vida com a dinamitzadora cívica, social, cultural i artística de la ciutat de Figueres. Fulla de Figuera de Plata a l’associació Triangle Blau, en la categoria d’entitats, per l’actuació en la preservació de la memòria històrica i en la promoció dels valors de llibertat, tolerància, justícia i pau, i en la defensa i promoció dels drets humans. Fulla de Figuera de Plata a Jaume Cristau Brunet, en la categoria de persones, en reconeixement a la llarga i fructífera trajectòria musical i per haver portat el nom de Figueres arreu on ha actuat. El lliurament dels honors i distincions de Figueres d’aquest any tindrà lloc el diumenge 22 d’octubre al Teatre El Jardí de Figueres, a les sis de la tarda, en el decurs del tradicional concert de ciutat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri