Política

Medinyà anul·la la festa major prevista per aquest cap de setmana

L’Ajuntament de Llagostera aprova per unanimitat batejar com a parc 1 d’Octubre l’espai on els veïns es van concentrar per defensar el referèndum

Medinyà ha decidit suspendre la festa major prevista per aquest cap de setmana després dels fets ocorreguts l’1-O i per tot el que va passar aquesta setmana, com ara que es punxessin les rodes dels cotxes dels veïns. “Hi havia poc ànim de festa”, explicava ahir la presidenta de la comissió gestora, Montse Garcia, que no obstant això, espera que es pugui recuperar cap a finals de novembre, coincidint amb sant Sadurní, el patró de Medinyà, i que així també ho han parlat amb els grups que participaven a la festa.

L’Ajuntament de Llagostera va aprovar ahir per unanimitat de tots els grups batejar com a parc 1 d’Octubre l’espai que diumenge passat va aplegar la gent del poble en defensa de l’exercici del dret a decidir. La moció de bateig de l’espai, comprès entre les avingudes del Gironès i de l’Esport i els carrers Almedinilla i Pocafarina, ha estat consensuada per tots els grups municipals –PDeCAT, ERC i AxLL i l’entitat Llagostera per la Independència– i destaca que “la ciutadania de Llagostera es va manifestar de manera pacífica i cívica, organitzant-se per protegir el col·legi electoral durant tot el cap de setmana, permetent així l’exercici d’un dret fonamental com és el dret a vot”.

En el mateix ple, el consistori també va aprovar una altra moció conjunta de condemna dels fets de l’1 d’octubre. Una moció que en les darreres hores també ha estat aprovada per unanimitat en altres municipis gironins, com ara Cassà de la Selva, Torroella de Montgrí o Sant Gregori. La moció impulsada per l’AMI i l’ACM demana declarar el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, persona non grata al municipi. A més, també se li demana la dimissió del càrrec per haver estat “un dels principals responsables de l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials en molts col·legis electorals, durant el referèndum”. Els fets viscuts durant el referèndum també han originat altres reaccions com ara la suspensió de la fira Arrels del Vi, de la DO Empordà, que s’havia de fer avui a Barcelona. Continuen així mateix les mostres de rebuig a la violència exercida, també l’ha condemnada l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona. I el Grup Impuls per Girona –cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu, FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany– insta a la negociació política, i s’ofereixen a “participar en tot allò que pugui contribuir a trobar la millor solució a la situació actual”.

Celrà i el Sabadell

Per la seva banda, l’Ajuntament de Celrà ha decidit tirar endavant la cancel·lació de tots els seus comptes a l’entitat Banc Sabadell per la decisió de l’entitat bancària de traslladar la seva seu social fora de Catalunya: “Entenem que el que fan és prendre partit en un conflicte polític i, per tant, la nostra resposta també és política”, va dir ahir l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà. L’alcalde diu que faran el mateix amb les altres empreses que anunciïn la sortida de Catalunya excusant-se en el procés d’independència. La CUP de Girona va demanar també que l’Ajuntament de la ciutat iniciï els tràmits per deixar de treballar amb el Banc Sabadell i Caixabank.

PSC, CiU i ERC de Vilafant, contra la violència policial

Tots els regidors de Vilafant, excepte els del PP, van subscriure ahir en un ple extraordinari els cinc primers punts de la moció contra la violència policial que havien presentat CiU i ERC conjuntament. El redactat validat condemnava la violència injustificada de l’Estat espanyol, donava suport als ferits; exigia la retirada dels efectius de la Policía Nacional i la Guàrdia Civil i demanava responsabilitats pels danys personals i materials. A més, reconeixia el comportament cívic dels votants i demanava la mediació i el suport de les institucions europees. El sisè punt, que el PSC no va assumir, es referia al compromís d’estar al costat d’allò que decideixin govern i Parlament.

L’alcaldessa del PSC, Consol Cantenys, va reaccionar el mateix dia de les votacions quan va veure la desmesura de l’actuació policial i va decidir votar. En manifestacions a Ràdio Vilafant, Cantenys recordava que aquest no era el referèndum que a ella “li hauria agradat” i confirmava que la violència policial l’havia fet canviar d’opinió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

ERC exigeix que la Policia marxi de la Prefectura de Laietana

barcelona
Estats Units

El Senat aprova el paquet d’ajuda militar de 95.000 milions a Ucraïna, Israel i Taiwan

Barcelona
estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona