Política

Continuen les mocions de condemna de la violència de l’1-O

Ple extraordinari avui de la Diputació de Girona i de diversos ajuntaments

La Diputació de Girona celebra avui un ple extraordinari en què s’abordarà una moció de condemna a la brutalitat policial de l’Estat, a instàncies d’ERC. En el text es condemna de forma “enèrgica, alta i clara tota la violència injustificada generada per l’Estat”. A més es demana que el govern espanyol assumeixi totes les responsabilitats dels danys conseqüència d’aquesta “brutal repressió”. La moció també demana la mediació de les institucions europees.

Banyoles

En el cas de Banyoles, la junta de portaveus, formada per tots els partits polítics al consistori, demana la dimissió dels responsables de la violència de l’1-0 alhora que reclama la mediació europea.

Lloret i Santa Coloma

A Santa Coloma ahir es va convocar un ple extraordinari per condemnar la violència de la policia en la jornada de l’1 d’octubre, “que restarà en els nostres cors i en la nostra memòria per l’actitud cívica, serena, coratjosa, pacífica i persistent” dels ciutadans que volien votar. El text demana la dimissió del delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, a qui declara persona non grata a Santa Coloma. També ahir Lloret de Mar es va condemnar la violència policial i injustificada “generada pel govern del Partit Popular”, així com també a Vilobí d’Onyar, on també van declarar no grat Millo. A Arbúcies, divendres, en un ple extraordinari, els tretze edils van declarar Millo i el rei Felip VI no grats.

Roses

A Roses es va celebrar ahir dilluns, un ple extraordinari amb, com a únic punt a l’ordre del dia, l’aprovació d’una moció de “condemna a la violència injustificada generada per l’estat espanyol” l’1 d’octubre i reclamant la dimissió d’Enric Millo com a delegat del govern d’Espanya a Catalunya. La nota dissonant la va donar Juan Manuel Fernández, un dels cinc membres de l’equip de govern que encapçala l’alcaldessa Montse Mindan (PEdCAT). Fernandez es va abstenir, argumentant que no és independentista i discrepant de l’últim punt de la moció segons el qual “els càrrecs electes estaran al costa al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, govern i Parlament de Catalunya”. L’abstenció de Fernàndez, però, no va impedir que s’aprovés la moció amb 10 vots favorables (4 del PDeCAT, 4 d’ERC i 2 de GdP. Van votar-hi en contra PSC (2 regidors), PP (2 regidors), Ciutadans i Unió Municipal (amb 1 regidor cadascun). El Consell Comarcal de l’Alt Empordà ha convocat també un ple extraordinari (avui a les 13.30h), per posar a votació una moció en el mateix sentit. A l’Escala el grup d’ERC (a l’oposició) ha avançat que presentarà una moció semblant en el pròxim ple.

LA FRASE

Condemnem de forma enèrgica, alta i clara tota la violència generada per l’Estat, contra veïns i veïnes dels nostres pobles
Moció de la Diputació

LA XIFRA

8
ajuntaments
han aprovat en ple mocions en què declaren Enric Millo ‘persona non grata’.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona