Política

judicialització del procés

Guàrdia Civil demana a la jutge bloquejar comptes d’ANC i Òmnium per sedició

El cos policial situa els líders de les entitats sobiranistes en un suposat “comitè estratègic” per a la declaració de la independència

A més

La Guàrdia Civil ha sol·licitat a la jutge de l’Audiència Nacional (AN) Carmen Lamela que ordeni el bloqueig dels comptes de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i d’Òmnium Cultural en la causa oberta per sedició als seus dirigents, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament, així com el cap dels Mossos.

En l’atestat remès la setmana passada a la jutge, que a més del setge a la Guàrdia Civil el 20 de setembre recull fets de l’1-O, el cos policial espanyol reclama que es faci un manament a l’Associació Espanyola de Banca, Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis i Unió Nacional de Cooperatives de Crèdit en relació amb aquestes dues entitats independentistes.

En concret, demana que se’ls reclami “de forma directa” que facilitin “totes les informacions i dades que obrin en els seus arxius bancaris o societats de la seva corporació o vinculats d’alguna manera en relació amb ANC i Òmnium Cultural”.

D’aquesta manera, la Guàrdia Civil vol recollir tota la informació de comptes bancaris, préstecs o crèdits, targetes, xecs, transferències relacionades amb aquestes entitats i identificar els titulars i autoritzats en aquestes operacions bancàries.

Quant a les transferències, demana també que s’identifiqui el compte d’origen i destí i el titular de les mateixes, en virtut a la normativa sobre el blanqueig de capitals. També vol conèixer “els moviments existents des de la data d’obertura fins a la data de recepció del manament”.

L’informe policial situa els líders d’aquestes entitats en el que denomina “comitè estratègic” per a la declaració de la independència que estaria també integrat pel president català, Carles Puigdemont, i el seu vicepresident, Oriol Junqueras.

De fet, l’informe policial considera que Sánchez i Cuixart estan “en una posició decisòria similar” a la que ostenta la cúpula del govern català. Pel que fa al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, el qualifiquen de braç executor del pla independentista.

Identificar els Mossos i les seves actuacions

Per això, a més d’aquestes peticions respecte a ANC i Òmnium, la Guàrdia Civil demana que s’acordin les diligències necessàries per identificar els agents dels Mossos d’Esquadra que van participar en les actuacions” que reflecteixen la inacció dels Mossos per impedir la votació de l’1-O.

També sol·licita informació sobre el nombre de col·legis que es van trobar oberts l’1-O, quants van ser clausurats pels Mossos i “la raons succintes per les quals no es van precintar la resta”.

“S’identificaran plenament els agents encarregats de dirigir, coordinar, executar i controlar els diferents dispositius que s’haguessin establert per donar compliment a l’ordenat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya” (TSJC) per impedir la celebració del referèndum il·legal.

A més, la Guàrdia Civil demana les actes i atestats relacionats amb el referèndum “identificant tant els autors o responsables com el material intervingut”.

Finalment, requereix informació de “totes les operacions d’activació i desplegament de més recursos de seguretat ciutadana i control de masses, mediació i peticions de col·laboració de policies locals portades a terme per evitar el referèndum”, especialment l’1-O.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona