Política

Procés sobiranista

1-O

Reguant: “No podem deixar ‘sine die’ el procés de negociació i mediació”

La diputada explica que a la CUP li va molestar “l’estat d’ànim en què es va deixar la gent, que ens ha portat fins aquí”

La diputada de la CUP, Eulàlia Reguant, considera que hi ha molta gent que ha empès des del carrer el procés sobiranista a la qual se li deuen moltes explicacions. “Ha estat la gent qui ha arribat fins aquí i creiem que se’ls ha de donar explicacions”, ha subratllat aquest dimecres a El Matí de Catalunya Ràdio. En aquest sentit, Regunat ha admès que a la CUP li “ha molestat que ahir, sense cap concreció, es deixés en aquest estat d’ànim la gent”.

Segons ha explicat, els cupaires esperaven que aquest dimarts el president de la Generalitat llegís la declaració d’independència signada per JxSí i la CUP, però “això no va passar perquè Carles Puigdemont va decidir que assumia els resultats del referèndum però suspenia els seus efectes”.

“No s’havia concretat gaire què passaria ahir, tot i que sí que s’havia plantejat la possibilitat que en base a una mediació se suspengués 15 dies”, ha detallat la diputada. Davant aquesta situació, la CUP ha decidit donar un mes de marge, “donat que no podem deixar sine die un procés de negociació de mediació i entenent que en un mes haurem de veure què fa l’Estat”.

Reguant considera que en aquest procés és quan es veurà arreu del món “la veritable cara de l’Estat espanyol”. “Però hem de tenir clar que la Unió Europea demanarà que no ens moguem, voldran mantenir la situació dels poderosos. Els poderosos sempre diran que esperem, ja que protegeixen els altres poderosos, i aquí és Rajoy”, ha advertit.

La diputada de la CUP ha avançat també que en els propers dies la seva formació debatrà quina ha de ser l’activitat política del partit en el proper mes “i si és necessari continuar amb una dinàmica de política autonòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona