Política

ERC admet que la continuïtat del batlle de Sils perilla

El regidor republicà diu que el pacte amb Nogué penja d’un fil

Per l’alcalde, la moció de censura no té fonament

L’equip de govern de Sils, format per Independents-MES, ERC i ICV-EUiA, és més a prop del trencament a causa de la gestió de l’Ajuntament sobre el referèndum de l’1 d’octubre. L’únic regidor d’ERC i integrant de l’equip de govern, Juli Garcia, admet que la continuïtat de l’alcalde, Martí Nogué (Independents-MES) perilla: “El pacte de govern penja d’un fil.”

Garcia té la clau perquè es concreti la moció de censura que promouen els grups municipals del PDeCAT i Capgirem Sils-CUP. Regidor de Promoció, Cultura, Tradicions i Medi Ambient des del juny del 2015, Garcia, coordinador del comitè de defensa del referèndum, diu que Nogué no ha estat “prou clar” a l’hora d’informar del paper de l’Ajuntament per facilitar que l’1 d’octubre es pogués votar. Això va fer –diu– que es provoqués “una inquietud brutal a la ciutadania”.

Garcia ha parlat amb els portaveus de CiU, Pere Mas, i de Capgirem Sils, Albert Rossell, sobre una hipotètica moció de censura. El regidor d’ERC diu que els fets es podrien desencadenar la setmana que ve, però que primer vol rebre explicacions de Nogué de la pèrdua de claus del col·legi electoral, la sala Laguna, abans del dia 1. A banda del referèndum, “l’equip de govern funciona molt bé”, diu.

Disponibilitat

L’alcalde assegura que ha tingut “la disponibilitat absoluta” perquè a Sils es pogués votar. Nogué, vicepresident del Consell Comarcal de la Selva, assenyala que en 24 hores va contestar a la carta del resident del govern, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, per saber si donaven suport a l’1-O. “Hi ha municipis que ho han fet amb un acord de ple, d’altres amb comissions de govern, decrets o correu electrònics, com és el nostre cas [el 8 de setembre]”, detalla. Nogué es va reunir diumenge amb Garcia i amb el portaveu d’ICV-EUiA, Albert Miralles.

LA XIFRA

7
edils
governen a Sils: cinc d’Independents-MES, un d’ERC i un d’ICV-EUiA. CiU (4) i Capgirem (2) són a l’oposició.

LA DATA

8.10.17
és el dia
de l’última trobada entre els portaveus dels tres socis de l’equip de govern, que encapçala Martí Nogué.

Denuncien “insults” en el butlletí

El grup d’Independents de Sils-MES va publicar un butlletí fa uns dies en què denunciava que els “insults” rebuts no faran desistir els independents de Sils de continuar treballant “pel bon govern (d’ERC i ICV-EUiA)”. El butlletí també elogia la feina feta per Juli Garcia. L’alcalde, Martí Nogué, assegura que “tot anava bé fins que va passar allò de les claus”. Les claus per obrir la sala Laguna van desaparèixer tres dies abans de l’1 d’octubre. Nogué ha constatat que un grup de veïns tenien interès a ocupar el col·legi el 29 de setembre. “Vull pensar que van fer mans i mànigues per obrir.” Nogué, batlle des del 2007, diu que no ha fet res perquè hi hagi una moció de censura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Espanya defensa la sentència del procés a Estrasburg

barcelona
política

Els conservadors i la ultradreta aproven l’informe del PE contra la immersió

barcelona
política

Mas Guix entrega a Aragonès la proposta de finançament singular

barcelona

El sud global ja és aquí

Girona
Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona