Política

Municipal

Pressupost i ordenances prosperen a Palamós amb l’únic vot advers del PSC

Junts per Palamós i Sant Joan i la regidora no adscrita Vanesa Mànyik avalen la receptivitat d’ERC i el PDeCAT a les propostes

Els socialistes hi troben a faltar més contenció

El govern en minoria d’ERC i eel PDeCAT a Palamós va tirar endavant, dimarts al vespre, el pressupost i les ordenances municipals amb placidesa. A diferència dels dos darrers anys, en què només havien rebut el vot de confiança de la regidora del PP, aquest cop, a més del suport de Vanesa Mànyik, refermat un cop desvinculada de la disciplina popular arran de les càrregues policials de l’1-O, també el portaveu de Junts per Palamós i Sant Joan (JxPiSJ), Dani Reixach, va donar suport als dos punts. Amb l’absència del regidor de la CUP, Joan Bohigas, només els edils del PSC van manifestar la seva oposició als dos expedients, amb una previsió de 23,21 milions de balanç entre ingressos i despeses per al pròxim exercici i congelació anunciada de totes les taxes.

Mànyik i Reixach van donar per bo l’argument expressat per l’alcalde, Lluís Puig, sobre el realisme dels comptes, i van reconèixer-li la predisposició al diàleg en les darreres setmanes. Reixach, escindit d’ERC a finals del darrer mandat, s’havia mostrat fins ara força crític amb el grup republicà, però va escenificar una treva per garantir “estabilitat en un moment complicat” per la situació del país.

Des del PSC, en canvi, van retreure a JxPiSJ el paper de “soci fidel” i el regidor Joan Gea va centrar l’oposició del seu grup al pressupost en tres aspectes fonamentals. Respecte al personal, van qüestionar l’increment de mig milió d’euros –dels 8,4 milions anuals del 2015 als 8,9 previstos l’any vinent– per a la dotació de noves places tècniques amb “poc valor afegit” i en àrees unipersonals, que Puig va defensar per posar en marxa nous serveis. Però els socialistes també van posar sobre la taula el fet que hi ha partides de transferències d’altres administracions que preveuen “zero” euros, amb crítiques a les “limitacions en la gestió fora del municipi”, i van alertar que els 340.000 euros per a la nova pista esportiva al pavelló són escassos, tot i que l’alcalde va dir que suposaran un inici per cobrir-la a posteriori.

LA XIFRA

10
vots
favorables van rebre els comptes i les ordenances de Palamós per al 2018 i només els 6 contraris del PSC.

El PSC veu més marge per a rebaixes fiscals

Gea va sustentar l’oposició a les modificacions en les ordenances en el fet que troben a faltar més estalvi. Va posar l’exemple de l’impost sobre béns immobles (IBI), on, tot i la congelació, la previsió d’ingressos puja. Però Puig ho va atribuir a l’increment de finques gravades pel tribut dins del padró. Malgrat això, Gea va insistir que es podria beneficiar els contribuents per la rebaixa d’interessos de finançament i que el rebut de l’aigua podria reduir-se entre el 2% i el 3% pels beneficis que rebrà el consistori per la participació municipal en l’empresa concessionària Capsa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”