Política

procés sobiranista

La líder del PSC de Girona rebutja tant el 155 com la DUI

Sílvia Paneque diu que cap de les dues opcions és bona i que no les acceptarà “en cap cas ni mai”

Reclama a l’Estat i la Generalitat que s’asseguin a parlar “el temps que calgui i sense condicions”

La primera secretària del PSC de Girona, Sílvia Paneque, rebutja l’aplicació de l’article 155 de la Constitució –que, de fet, ha iniciat el govern de l’Estat del PP– i també que el procés sobiranista acabi amb una declaració unilateral d’independència (DUI). Paneque considera que les dues opcions “no són bones [...] en cap cas ni mai”, i assegura que es mantindrà en l’espai situat entre aquestes dues línies vermelles. Considera que és precisament aquest espai l’únic on es pot vehicular una solució al conflicte entre Catalunya i Espanya. Sempre a través de “diàleg, negociació i acord sense renúncies prèvies de ningú”.

La tinenta d’alcalde del govern de Girona (en coalició amb CiU, que és el grup majoritari) va reiterar un cop més la seva “condemna més ferma” a la intervenció de la policia espanyola en el referèndum de l’1 d’octubre. Per contra, considera que la mobilització popular va ser “un èxit” i que també va ser “democràtica”, i creu que marcarà “un abans i un després” a Catalunya, la qual cosa evidencia que l’única solució “és parlar fins a trobar una solució que tingui l’aprovació d’una àmplia majoria”.

El seu suport al referèndum va més enllà, i reconeix que com a “servidora del govern” va col·laborar en tot el que estava en la seva mà perquè tant els que volien votar com els que no ho poguessin fer “amb absoluta llibertat.” A més, va fer una crida abans del referèndum a deixar votar i que l’Estat no intervingués de cap manera. Tot i això, reconeix que ella no va votar perquè creu en la convocatòria d’un referèndum “amb condicions justes”, i que el de l’1-O “no ho va ser, ni per als uns ni per als altres”. Fa, a més, una crítica al govern de la Generalitat per la manera com es van aprovar les lleis del referèndum i la de transitorietat jurídica.

Continuïtat del govern

Pel que fa a la direcció del seu partit, assegura que la seva posició i els matisos que pugui tenir en relació amb la posició oficial són entesos i respectats: “Només faltaria”, conclou. La primera secretària del PSC de Girona va referir-se també a les peticions que alguns grups li han fet perquè abandoni el partit o el govern. Diu que entendria la petició si hagués comès un error greu, però considera que “no és acceptable” que li ho demanin pel fet de ser socialista.

Paneque també va aprofitar per agrair que l’alcaldessa, Marta Madrenas (PDeCAT), hagi estat “tan clara” en la defensa del pacte de govern establert el març de l’any passat.

LES FRASES DE PANEQUE

No es pot aprovar res a Catalunya amb una de les meitats vençuda, i la resposta és el diàleg, la generositat i la negociació
Agraeixo a l’alcaldessa que hagi estat tan clara en la defensa d’un gran acord de ciutat que ha donat i dona solidesa i fortalesa a Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona