Política

MARINE PEREZ

EXPERTA JURÍDICA DEL BUFET MARTÍNEZ COMÍN

“Ningú ens ha dit d’aturar projectes”

“Les iniciatives avancen lentament les darreres setmanes”

“Veuen Barcelona més oberta que Madrid”

El bufet Martínez Comín, amb 70 anys d’història i gestionat per la segona generació, està especialitzat en la gestió d’inversions estrangeres a l’Estat espanyol, tant en l’aspecte jurídic com en l’econòmic.

Hi ha hagut alguna aturada d’alguna inversió a Catalunya pel procés?
Darrerament observem que hi ha un cert alentiment quant a la posada en marxa de processos d’aterratge. Però no ens diuen que el motiu sigui el procés, però potser hi té alguna cosa a veure.
L’estabilitat és determinant a l’hora d’executar una nova inversió?
Sí. De fet, tenim clients amb inversions ja fetes que ens estan preguntant quines implicacions pot tenir el procés des d’un punt de vista mercantil o fiscal. Les preguntes han arribat la darrera setmana. Però ningú ens ha dit que atura res fins que no se sàpiga com quedarà Catalunya. La percepció de tots nosaltres és que al setembre han passat els dies i no s’han acabat de tancar operacions.
Què és el que més valoren les empreses quan arriben a Catalunya?
Sobretot el capital humà, que està molt preparat. La ubicació geogràfica també és estratègica. Té bones comunicacions i rep moltes inversions d’empreses franceses. El president Hollande va fer una política fiscal molt agressiva a les rendes altes i molta gent francesa ha decidit començar negocis a Catalunya.
Quins són els sectors més interessants per invertir a Catalunya?
Sens dubte el sector de la tecnologia és clau. El districte [email protected] és un exemple que agrada a molts inversors europeus. Al despatx tenim un petit fons per ajudar les start ups en el seu inici. Barcelona també és seu de molts congressos internacionals, com ara el Mobile World Congress, que és el més important. Les institucions catalanes són molt atentes a les necessitats dels inversos estrangers.
De quins països venen els capitals per obrir nous negocis?
Hem vist molta arribada d’empreses o joves inversors que volen establir-se aquí. Hem rebut capital d’empreses europees que volien comprar o constituir una filial i que podien triar entre Barcelona o Madrid i moltes han triat la capital catalana perquè és una ciutat més oberta.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.