Política

memòria històrica

nomenclàtor

Una alternativa al carrer de la Guàrdia Civil

Els cerverins en proposaran i votaran el substitut a partir del 23 d’octubre

Els cerverins podran escollir entre 5 noms per substituir el del fundador de la Guàrdia Civil, un dels carrers de la ciutat, tal com va aprovar el ple després de la violència policial de l’1 d’octubre. Un jurat format per representants dels veïns del barri i del carrer del Duc d’Ahumada, regidors del govern i de l’oposició i l’alcalde escolliran entre les propostes rebudes d’entitats i veïns, a partir del 23 d’octubre i fins al 6 de novembre. Es podran presentar presencialment, omplint un formulari i dipositant-lo en urnes a la Paeria, la biblioteca, el Museu de Cervera o a través del web de l’Ajuntament. “Estem oberts a tot, però prioritzarem persones de qualsevol àmbit territorial, que destaquin pels seus valors ètics i democràtics. Només vull assenyalar que tenim un dèficit al nomenclàtor de dones i en relació amb la memòria històrica”, va assenyalar ahir l’alcalde, Ramon Royes.

Un cop recollides les proposes, el jurat escollirà els cinc noms i entre el 13 i el 18 de novembre els veïns majors de 16 anys empadronats podran votar als mateixos llocs i via web. “No ens hem marcat un mínim de vots per validar el guanyador, però ja hem rebut algunes propostes informalment i creiem que tindrem força participació”. Respecte a la celebració del “procés participatiu, hem consultat fonts jurídiques i no ens cal autorització de cap altra administració”.

Els quadres reials de la Paeria, a revisió

Les parets de dues de les sales més transitades de la Paeria –la que dona accés a la sala de plens i a Alcaldia– estan cobertes amb 24 quadres que representen monarques espanyols: des de Ferran el Catòlic fins a Felip V o Carles III. Es tracta de còpies realitzades els segles XVIII i XIX, algunes de les quals necessiten una restauració.

El darrer ple municipal va acordar trencar vincles amb els actuals borbons, i a preguntes d’aquest diari, l’alcalde assegura: “És un bon moment per posar en dubte que aquests quadres hagin de ser aquí. També crec que seria interessant treure la corona de la façana de la Universitat, però ho consultarem amb els tècnics de patrimoni.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona