Política

Mas, Ortega i Rigau avancen 2,2 milions reclamats pel 9-N

Demanen al Tribunal de Comptes que ampliï el termini per pagar els 3 milions restants

Els acusa de malversació

L’expresident de la Generalitat Artur Mas, juntament amb les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega i l’exconseller Francesc Homs van transferir ahir 2,2 milions d’euros al compte del Banc de Santander indicat pel Tribunal de Comptes com avançament dels 5,2 milions que li reclama per garantir la seva responsabilitat en cas que els condemni per malversació de fons o infracció comptable en organitzar la votació del 9-N.

Aquesta aportació és en benefici de tots els investigats, inclosos els tècnics de la Generalitat implicats, en proporció de les diferents partides que el Tribunal de Comptes imputa a cadascun. La més alta és la compra d’ordinadors portàtils per introduir els resultats de la consulta del 2014, xifrada en tres milions d’euros i que imputa l’exconsellera d’Ensenyament, Irene Rigau, i l’expresident Mas. Precisament, 2,2 milions d’euros és la quantitat que l’ANC i Òmnium han recollit de donacions per als acusats.

En el comunicat, els investigats també sol·liciten al tribunal que ampliï en quinze dies més el termini fixat per dipositar els tres milions d’euros restants. Inicialment, tenien fins aquest divendres per dipositar els 5,2 milions. Mas i els exconsellers afirmen al tribunal que els 2,2 milions avançats “no tenen caràcter de reintegrament” perquè al seu parer aquesta liquidació provisional està “absolutament injustificada” en assegurar que amb el 9-N no es va produir “cap malversació de fons ni infracció comptable”. Per això, manifesten que la quantitat ingressada té “l’estricte finalitat de respondre al requeriment de garantir la responsabilitat establerta provisionalment”. Hi afegeixen que la resta dels tres milions es presentaran amb “altres mitjans de garantia”. A partir d’aquí, els advocats podran començar a exercir la seva defensa fins ara vetada per demostrar que no hi va haver malversació, i que els ordinadors, per exemple, són a les escoles.

SegurCaixa Adeslas –que la Generalitat té contractada com a assegurança de responsabilitat civil– ha rebutjat pagar la fiança de 5,2 milions d’euros que el Tribunal de Comptes demana pel 9-N.

LA DATA

20.10.17
Acaba el termini
fixat pel Tribunal de Comptes perquè els excàrrecs dipositin 5,2 milions com a responsabilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona