Política

procés sobiranista

Turull: “La rendició no forma part de cap dels escenaris d’aquest govern”

El portaveu i conseller de Presidència anuncia que la resposta de Puigdemont al nou requeriment de Rajoy serà la mateixa que l’enviada ahir

El govern fa una crida a mantenir la serenor i les mobilitzacions pacífiques “en homenatge” als detinguts

Clar i català. “La rendició no forma part de cap dels escenaris d’aquest govern”, ha sentenciat aquest dimarts el portaveu del govern, Jordi Turull, en la compareixença posterior al consell executiu. I és que, segons ha explicat, finalitzat el nou termini que ha imposat el govern espanyol per contestar si s’ha declarat la independència o no, el president Carles Puigdemont tornarà a donar la mateixa resposta: “Voleu seure a parlar?”.

Per tant, “a partir de dijous, veurem doncs en quin escenari ens situa l’Estat. Fins ara, els paràmetres en què es mou el govern espanyol és rendició o tirar endavant. Obviament, la rendició no forma part de cap dels escenaris d’aquest govern”, ha assegurat. I ha afegit després: “Ni plegarem veles ni restarem contemplatius”.

Turull ha admès que bona part del govern s’ha dedicat a analitzar el moment que vivim a Catalunya. “Assistim a un nou episodi de vergonya democràtica de l’estat espanyol, en què dues persones innocents, jutjades per un tribunal incompetent han estat acusades d’un delicte inexistent”. “El que mai es va atrevir a fer el TOP durant l’època franquista ho ha fet ara el seu hereu, el Tribunal Constitucional”, ha dit.

En aquest context, el també conseller de Presidència ha donat suport a totes les mobilitzacions “en defensa dels drets i les llibertats”. “I fem una crida molt especial -ha continuat- a la serenor i a que les mobilitzacions siguin cíviques i pacífiques. És el millor homenatge que els hi podem fer als detinguts. No caiguem en les provocacions”.

Turull ha volgut denunciar també que “estem assistint a un assetjament a empreses catalanes convidant-les a marxar” de Catalunya. “Volen afectar directament a l’economia catalana”, ha afirmat.

Per la seva banda, el conseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ha declarat que a Espanya “no hi ha separació de poders” i que “hi ha una instrumentalització de la justícia vergonyant”. Romeva ha tornat a fer una nova apel·lació al diàleg i ha recordat la defensa que se n’ha fet des de diverses instàncies institucionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia