Política

El PP perd l’edil de Maçanet de la Selva per la repressió posterior a l’1-O

La regidora del PP de Maçanet de la Selva, María Mengibar, va fer públic ahir un comunicat en què afirmava que deixa de treballar per a les sigles amb què es va presentar a les municipals del 2015. Mengibar, que és la regidora de Medi Ambient de l’equip de govern maçanetenc, actuarà a partir d’ara com a regidora no adscrita.

Mengibar va rellevar fa uns mesos el seu company de grup Fernando Maqueda, que havia estat en la política local més d’una dècada. La nova regidora considera que la situació del país i “les dinàmiques que s’estan desenvolupant a Catalunya aquests darrers dies” fan que no se senti representada pel PP, “candidatura de la qual formava part i en què no milito”. Mengibar va ser la número dos del PP a Maçanet, darrere de Maqueda.

Per la regidora, la seva principal preocupació és ajudar la gent. “En l’àmbit local, les persones passem per sobre de qualsevol sigla perquè, com bé sabeu, les dinàmiques d’un poble són ben diferents de les generals.”

Mengibar, sense criticar el govern espanyol i els òrgans de l’Estat de manera oberta, afirma que creu en les llibertats i la democràcia, que, d’alguna manera, haurien estat vulnerades les últimes setmanes. “Per això, i atès que vull continuar treballant com a servidora pública defensant els drets i les llibertats bàsiques i la democràcia dels ciutadans de Maçanet, abandono les sigles que fins ara em representaven”, conclou en el comunicat d’ahir.

Declaració a Breda

D’altra banda, en el ple ordinari de dilluns els grups de Breda van aprovar per unanimitat la petició que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, aixequi la suspensió de la declaració d’independència, que va anunciar el dia 10 per obrir un període de diàleg amb l’Estat.

El text recorda que la reacció del PP ha estat començar a aplicar l’article 155 de la Constitució, que significa la fi de l’autonomia de Catalunya. Per això, igual que l’ANC o la CUP, els grups de Breda –ERC, en l’equip de govern, i CiU, Tots per Breda i la CUP, a l’oposició– demanen que el Parlament declari la independència atesa, a més, la passivitat d’Europa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona