Política

municipal

crisi a l'Ajuntament

Argentona refà el govern després de fora el PSC

La CUP, ERC i ICV es reparteixen el pes polític, alhora que es reorganitzen algunes àrees

El nou executiu passa a ser minoria, però l’alcalde es mostra confiat a poder acabar el mandat i allarga la mà a l’oposició

El nou govern d’Argentona ja ha definit el seu nou cartipàs després de l’expulsió dels dos regidors del PSC la setmana passada “per motius nacionals”. El tripartit en minoria restant, format per la CUP, ERC i ICV-CI, es reparteix el pes polític de les diverses carteres, alhora que també s’ha aprofitat per reestructurar algunes regidories.

Un exemple és el de la cartera de Recursos Humans, fins ara de responsabilitat per la socialista Susana López, que ara passa a mans de l’alcalde, Eudald Calvo (CUP), que ja tenia al seu càrrec la de Recursos Econòmics, Administració General i Policia. Dues de altres àrees gestionades per López (Cohesió i Serveis Socials) es transfereixen a Arnau Aymerich (CUP), que continuarà mantenint la regidoria de Joventut però que traspassa la cartera de Mitjans de Comunicació al republicà Carles Martínez, que al seu torn manté Promoció Econòmica i és el nou president de la Companyia d’Aigües, fins ara a mans de Salvador Casas (PSC). Les altres dues grans àrees que fins ara estaven a mans de Casas, Espai Públic i Obres, les portarà a partir d’ara Pere Móra (ERC). La tercera edil republicana, Montse Cervantes manté Esports, assumeix Festes –fins ara requeia en Aymerich– i Salut, de la quial se n’ocupava la cupaire Aina Gómez. Al seu torn, Gómez agafa el relleu a Móra al capdavant de Mobilitat i manté les carteres d’Urbanisme, Medi Ambient i Habitatge. Finalment, Àngel Puig (ICV-CI) conserva les regidores de Cultura, Patrimoni i Educació i obté Igualtat, fins ara a càrrec de López. A més, Puig també incorpora l’àrea de Cooperació. Amb aquesta remodelació, Calvo confia poder acabar el mandat tot i estar en minoria i defensa els canvis fets: “S’eviten duplicitats de feina i es fa més eficient la tasca dels regidors”, assegura l’alcalde, que hi afegeix que “ara Argentona continua tenint un govern d’esquerres però netament independentista”.

A més, l’alcalde vol allargar la mà als altres partits del consistori per tirar endavant la política municipal, inclòs Tots per Argentona (TxA), principal formació de l’oposició. “No estem tan lluny de TxA i notem que hi ha certa predisposició per treballar”, manifesta Calvo, que subratlla que el govern no té, ara per ara, “cap soci preferent” dins la bancada de l’oposició.

LA FRASE

Ara Argentona continua tenint un govern d’esquerres però netament independentista
Eudald Calvo
Alcalde d’Argentona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona