Política

Setge al procés sobiranista

L’ambaixada espanyola a Bulgària anul·la una conferència de Cels Piñol

Les idees independentistes i republicanes del dibuixant expressades en el seu Facebook determinen l’anul·lació d’un curset sobre còmic a Sofia

“Els he explicat que hi anava a parlar de tebeos i no de política”

El dibuixant Cels Piñol (Barcelona, 1970) és popular per la sèrie Fanhunter, que té milers de seguidors. La raó del seu èxit és que, de sempre, les seves històries parlen de còmic, sèries i cinema. L’univers dels seus fans encabit a les vinyetes. Ell és un gran fan de la fantasia, per això quan parla del seu treball i de còmic ho fa amb molt d’entusiasme.

Aquest perfil el fa idoni per fer xerrades sobre la historieta i el seu univers. I així, des de l’ambaixada espanyola a Bulgària li van demanar una conferència adreçada principalment a joves alumnes de la National Art Academy de Sofia. La sorpresa va arribar quan li van comunicar que la xerrada es suspenia. Les raons que li van donar des del cos consular estan relacionades amb el moment polític que es viu a Catalunya ara. Segon Piñol, “no fa gaire el pianista Melani Mestre (Barcelona 1976) va actuar a S0fia convidat pel festival Stravaganza. En el seu concert hi va incloure L’estaca, cosa que no va caure gaire bé al cercle diplomàtic”.

Això va portar a indagar sobre el nou convidat i des de l’ambaixada van consultar el seu perfil de Facebook. “No m’amago de la meva ideologia independentista i republicana, i a més van comprovar que he estat a favor del referèndum”, diu. Aquestes són les raons que li van donar de l’anul·lació de la conferència. “No obstant, he demanat que facin un comunicat per escrit en què es digui el perquè d’aquesta anul·lació.”

“Jo tinc els meus ideals i no penso renunciar-hi, però els vaig dir que hi anava per parlar de tebeos i no per fer-ho de política.” Cels Piñol està dolgut perquè “l’anul·lació decebrà molta gent interessada per la historieta que al seu país tenen molt poques possibilitats de conèixer autors de còmic”, va explicar en conversa telefònica. Cels Piñol tenia prevista l’estada a Sofia del 26 al 28 de novembre. I pensa lliurar el material del curs a l’Art Academy perquè el distribueixi als alumnes. Piñol va fer pública ahir la decisió de l’ambaixada al seu compte de Twitter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat francès

França convida Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts

El PP demana mesures per a la inserció laboral de persones amb alt risc d’exclusió social

GIRONA
guerra a gaza

L’Iran adverteix Israel que respondrà amb armes mai vistes

barcelona

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona