Política

Setge al procés sobiranista

Estudiants al peu del canó

La plataforma Universitats per la República reclama l’alliberament de Sànchez i Cuixart

Els estudiants universitaris continuen demostrant el seu paper clau en la defensa de la república catalana. “El diàleg del govern espanyol és posar gent a la presó, mentre que el nostre és introduir paperetes dins d’urnes”, va comparar ahir la portaveu de la plataforma Universitats per la República, Marta Rosique, en la presentació de la campanya El poble ha votat: Ara República. L’auditori de la Universitat Pompeu Fabra es va omplir per reclamar l’alliberament del president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, i del d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i per defensar la independència de Catalunya.

“El Parlament ha de declarar la independència com més aviat millor”, va exigir Eulàlia Solé, membre de la junta d’Òmnium, que va assenyalar que la ciutadania haurà d’estar “al peu del canó” tant abans com després de la declaració. El repte, va dir, serà dur a terme una “lluita pacífica”. I, per aconseguir-ho, les dues entitats sobiranistes proposaran en els pròxims dies “accions directes” que vagin més enllà de sortir al carrer a manifestar-se: “Tenim força com a persones, però també com a consumidors, i podem perjudicar la butxaca d’Espanya”, va avisar.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ANC, Agustí Alcoberro, va denunciar que l’empresonament de Sànchez i Cuixart respon al fet que “la justícia espanyola no és independent, sinó que depèn del poder executiu”. Segons Alcoberro, els dos líders independentistes estan entre reixes per un intent de “generar por” en la ciutadania i “escapçar” les dues entitats, i també per utilitzar-los com a “ostatges d’estat”.

“No podem passar ni un segon més en un estat que no ha jutjat ni un sol responsable de la dictadura feixista més llarga del món però sí Sànchez i Cuixart pel fet de ser demòcrates i independentistes”, va denunciar el fotoperiodista Jordi Borràs. El ponent, que va assegurar: “Estem vivint en la pròrroga del franquisme”, va clamar: “La major acció contra el feixisme és la independència.”

L’exdiputat de la CUP i portaveu de Súmate Antonio Baños va alertar del perill de creure que s’ha assolit la victòria quan encara no s’ha guanyat del tot: “Si el president de la Generalitat proclama la independència en els pròxims dies, encara no haurem guanyat”, va indicar, assenyalant que “si l’organització ciutadana es desmunta abans d’hora, es perdrà la força”. Per això, Baños va afirmar que Catalunya no haurà vençut fins que tingui unes institucions sòlides i reconegudes internacionalment, i que estiguin “participades per la gent que ha fet aquesta revolució”.

Rosique va retreure al govern espanyol “no haver entès res” per haver cregut que “buscant uns quants culpables ens destruiria a tots”, però va avisar que hi ha “milions de culpables”, però no prou presons per “tanta dignitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona