Política

Suport al procés sobiranista

Crida a la mobilització permanent i pacífica

Convocats per la plataforma unitària Girona Vota, i tot i la pluja, cinc-centes persones es concentren al davant de la seu de la Generalitat a Girona per defensar les institucions catalanes

Convocats per la plataforma Girona Vota , unes cinc-centes persones es van concentrar ahir a les set del vespre al davant de la seu de la Generalitat a Girona per defensar les institucions catalanes i en contra de l’aplicació de l’article 155. El president d’Òmnium Gironès, Sergi Font, va destacar la resposta de la ciutadania, malgrat la pluja i la urgència de la convocatòria, i va fer una crida a la mobilització permanent i pacífica davant l’ofensiva antidemocràtica de l’Estat. La concentració, amb la presència de l’alcaldessa, Marta Madrenas, va incloure la lectura d’un manifest a càrrec de la portaveu de Girona Vota, Sandra Casado. En el text es va recordar que cada cop que “les institucions catalanes proposen diàleg, l’Estat respon amb més repressió i autoritarisme”. El manifest va destacar que la mobilització “massiva i pacífica” de dilluns i dimarts per denunciar “l’empresonament intolerable dels presidents d’Òmnium Cultural i l’ANC” cal continuar-la “sempre cívicament” i “amb determinació i fermesa” per “defensar les institucions catalanes d’aquells que les volen anul·lar”. També es va fer una crida a la unitat com a poble i a no permetre “trencar la cohesió social” i es va demanar als assistents que participin en la manifestació de dissabte a Barcelona. La lectura del manifest es va interrompre enmig de proclames per reclamar la llibertat per a Jordi Cuixart i Jordi Sànchez i crits d’independència. El coordinador de l’ANC a Girona, Àdam Bertran, va destacar també que la llibertat no es demana sinó que s’exerceix. Part dels assistents a la concentració de la Generalitat es van afegir a la crida que des del Comitè de Defensa del Referèndum (CDR) nord-oriental es va fer, a les vuit del vespre, davant la Subdelegació del Govern espanyol amb crits de “Fora les forces d’ocupació!”. La jornada de mobilitzacions havia començat al matí quan un centenar d’universitaris es van manifestar convocats pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Els manifestants van sortir del Barri Vell, per marxar per Jaume I, aturar-se a la Subdelegació, per acabar a la plaça Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’haver acceptat un suborn

barcelona
política

El govern nega que amagués l’acord per actualitzar les condicions de Hard Rock

barcelona