Política

Setge al procés sobiranista

La Guardia Civil ha tornat a entrar aquest matí al CTTI

Ahir van recopilar durant 11 hores les gravacions de la centraleta de comunicacions de la comissaria de Ponent l’1-O i la informació dels mòbils de dos comandaments i un agent

La Guàrdia Civil ha entrat aquest matí al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) a la recerca de correus de l’1-O. L’escorcoll s’està fent en el marc de la investigació del referèndum. Ahir ja va irrompre a la comissaria dels Mossos de Lleida per accedir a les gravacions de la centraleta de comunicacions de Mossos de Ponent durant l’1-O, unes hores abans i unes hores després. L'actuació ha acabat a primera hora de la tarda. Han anat  a la recerca de correus d'un comandament de Mossos de Lleida, han informat fonts judicials i del CTTI. L'acció s'emmarca dins de la causa secreta que investiga el Jutjat d'Instrucció 4 de Lleida per suposada inacció de Mossos en fets de l'1 d'octubre. La Guàrdia Civil es va personar el dijous en la comissaria de Ponent dels Mossos d'Esquadra a Lleida per obtenir les dades de les comunicacions de dos comandaments del cos i un agent que van participar en la coordinació del dispositiu del referèndum de l'1-O. 

No és la primera vegada que el cos es presenta al CTTI; el dia abans del referèndum, 30 de setembre, setze agents vestits de paisà van entrar a les instal·lacions l’endemà que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) notifiqués un requeriment per suspendre serveis informàtics susceptibles d’utilitzar-se l’1-O.

A Lleida la Guàrdia Civil va abandonar quan passaven uns minuts de les deu de la nit la comissaria dels Mossos d’Esquadra, després d’onze hores. Agents de paisà es van presentar a les onze del matí per buscar informació sobre l’1-O per ordre del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida. Van demanar accedir a les gravacions de la centraleta de comunicacions de la policia catalana de Ponent durant la jornada del referèndum, unes hores abans i unes hores després, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), i també van bolcar la informació dels telèfons mòbils de dos comandaments i un agent de la policia catalana. A més, el jutjat ha demanat documentació complementària. La causa és secreta i investiga si els Mossos per “inacció” van desobeir les ordres del TSJC d’impedir la celebració del referèndum.

L’actuació l’han dut a terme sis agents de la Guàrdia Civil acompanyats d’un secretari judicial. La investigació va començar dimecres i s’espera que s’allargui fins avui. L’ordre d’aquesta recerca d’informació per part de la Guàrdia Civil ha estat donada pel titular del jutjat d’instrucció número 4 de Lleida i ho ha fet d’ofici, és a dir, sense que hi hagi una denuncia prèvia. Aquest jutjat també està tramitant una querella de varies persones contra actuacions de la Guàrdia Civil i la policia espanyola que està en fase de ratificació.

Aquesta mateixa setmana, dimarts, la Guàrdia Civil ja es va presentar a la seu central del 112 de Reus per buscar informació sobre l’1-O. Ho feien per ordres d’un jutjat de Gandesa que té oberta una investigació arran d’una denúncia d’un particular per suposada “inacció” dels Mossos l’1-O. En aquest cas, el magistrat va requerir l’autoritat competent dels Mossos perquè conservi les converses d’interès en el dispositiu d’emmagatzematge que haurà de ser posat a disposició del jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”