Política

Setge al procés sobiranista

El PSOE pacta amb el PP eleccions autonòmiques a Catalunya el mes de gener

La socialista Carmen Calvo assegura que l’aplicació del 155 “evidentment” pot afectar TV3 i els Mossos d’Esquadra

Calvo recorda que fins que el ple del Senat no aprovi les mesures a final d’aquest mes pot evitar-se in extremis la seva posada en pràctica

El PSOE ha acordat amb el govern espanyol convocar eleccions autonòmiques a Catalunya el gener del 2018, un cop l’executiu de Mariano Rajoy engegui les mesures per intervenir la Generalitat. Si més no, així ho ha anunciat la secretària socialista d’Igualtat, Carmen Calvo, en una entrevista a A Espejo Público de Antena 3.

Segons Calvo, el PSOE contempla que les mesures que aprovi demà dissabte el consell de ministres per aplicar l’article 155 afectin els Mossos d’Esquadra i el canal autonòmic TV3 i que la seva aplicació sigui “eficaç” i no produeixi novament una situació “caòtica” com, segons el seu parer, va ser la de l’1 d’octubre.

Després de subratllar que espera sobretot que aquestes mesures siguin “equilibrades, però eficaces”, Calvo ha admès que “evidentment podrien afectar” els Mossos i TV3, a més dels comptes de la Generalitat, amb la finalitat de “tornar a la legalitat, a la normalitat i la tranquil·litat institucional perquè els catalans tornin a les urnes”.

Per als socialistes, l’aplicació pràctica de l’article 155 significa “reposar la tranquil·litat per anar a unes eleccions” i, segons ha explicat Calvo, han esmerçat “moltes hores de treball i d’afinar moltes qüestions” per aconseguir que el govern espanyol ho entengui així també.

Per això, Calvo confia en que el PSOE pugui donar la seva benedicció a totes les mesures que el govern de Rajoy aprovi demà, sense oblidar que fins que el ple del Senat no les aprovi a final d’aquest mes pot evitar-se in extremis la seva posada en pràctica.

Sobre això, la dirigent socialista ha recalcat a la Ser que “fins que es voti en el ple hi ha moltes hores, hi ha molts dies, hi ha finestres” per revertir la situació si el president Puigdemont volgués i que els socialistes “no perdran ni un minut de temps per intentar” que així sigui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta