Política

Setge al procés sobiranista

Romero (PSC): “Els socialistes catalans no volen el 155”

La portaveu adjunta del PSC al Parlament diu que “no donaran un xec en blanc al PSOE” al Senat fins a veure quines mesures s’acorden

Alícia Romero fa una crida al diàleg “fins a l’últim minut”

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Alícia Romero, ha opinat que els socialistes catalans “no donen suport” a l’aplicació de l’article 155 i “no donaran un xec en blanc al PSOE” al Senat fins a veure quines mesures s’acorden, i ha fet una crida al diàleg “fins a l’últim minut”.

En declaracions al Parlament, Romero ha estat preguntada sobre la possibilitat que Govern central i PSOE hagin pactat la convocatòria d’eleccions a Catalunya el mes de gener, segons ha confirmat a TVE la secretària d’Igualtat dels socialistes, Carmen Calvo. “El PSC segueix apostant pel diàleg i no aposta pel 155. No creiem que ni el 155 i la seva aplicació, ni tampoc la declaració d’independència, siguin solucions per a Catalunya. Ni donem suport a una ni a l’altra. Seguim en la via del diàleg”, ha assenyalat.

Romero ha insistit que el PSC “no vol el 155”, que a més ha opinat que tampoc garantiria el retorn d’empreses ni l’estabilitat econòmica, com tampoc dóna suport a “intervencions prolongades en el temps o que impliquin pèrdues d’autogovern”.

De fet, ha advertit que el PSC “no donarà un xec en blanc al PSOE” al Senat sobre el 155. “Veurem quin acord pren el Consell de Ministres i, a partir d’aquí, quin suport li dóna el PSOE. Però estaria bé no arribar fins aquí”, ha recalcat.

“Fins que no es realitzi el ple del Senat, fins a un minut abans, seguirem amb el diàleg”, ha dit. “I si resulta que hi acaba havent un ple en el qual es planteja el 155, volem veure quin tipus d’intervenció. Miquel Iceta ha dit que donaria suport al PSOE, però no en tots els elements ni en totes les circumstàncies”.

Per a la dirigent, als socialistes catalans els “agradaria” que “no s’arribés a aplicar el 155, ni minimitzat ni maximitzat, perquè entraríem en un camí desconegut. El que demanem és que encara queden dies i s’asseguin a buscar un mínim comú denominador”.

Aquest punt comú podria ser, ha subratllat Romero, unes eleccions convocades pel president català, Carles Puigdemont, que permetessin després conformar un nou govern, que al seu torn haurà d’impulsar un “programa de retorn d’empreses” a Catalunya.

“Perquè les empreses tornin, el que s’ha de donar és estabilitat política i seguretat jurídica. I això només pot venir amb eleccions, perquè la legislatura està esgotada. Tota la resta, tant una DUI com el 155, no retorna l’estabilitat”, ha advertit.

D’altra banda, Romero, portaveu d’Economia del grup socialista, ha carregat durament contra el vicepresident català, Oriol Junqueras, qui “fa molts dies que està amagat” i al qual ha exigit que “dimiteixi” de manera immediata o bé “doni la cara” al Parlament, on el PSC ha registrat per segona vegada una petició per a la seva compareixença al costat del conseller d’Empresa, Santi Vila, a la Comissió d’Empresa.

Segons el seu parer, si bé la situació econòmica a Catalunya no pot qualificar-se d’”alarmant”, sí que és “preocupant”, especialment després d’anunciar-se, ha recordat, que 1.300 pimes han tret ja la seva seu social d’aquesta comunitat.

D’una altra banda, sobre l’acció promoguda per Crida per la Democràcia per retirar aquest matí diners dels cinc principals bancs nacionals, Romero ha titllat de “frivolitat” aquesta iniciativa, més encara en un marc de fugida d’empreses i bancs.

“Davant aquesta situació, no es pot jugar d’aquesta manera amb el sistema financer. És una acció que pot semblar simpàtica, però si ho acaba fent molta gent pot provocar problemes financers. No sabem què pretenen demostrar. La capacitat que tenim els catalans de provocar un crac financer? Haurien de tenir una mica de sentit comú”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona