Política

Demanen les converses de Trapero

Lamela vol investigar si va parlar amb Jordi Cuixart i Jordi Sànchez

La jutgessa Carmen Lamela va demanar ahir un informe de les trucades entre el 15 de setembre i el 2 d’octubre dels investigats per sedició Josep Lluís Trapero; la intendent dels Mossos Teresa Laplana i els presidents de l’ANC, Jordi Sànchez, i Òmnium, Jordi Cuixart, tots dos a la presó des de dilluns. La jutgessa de l’Audiencia Nacional va demanar aquesta informació a la Guàrdia Civil per conèixer el tràfic de trucades que van rebre, així com que s’identifiquin els números de telèfon dels quatre investigats. A més, exigeix que se sol·liciti a les companyies telefòniques la llista de trucades i de missatges de text emesos també aquells dies, entre el 15 de setembre i el 2 d’octubre.

La jutgessa vol saber amb quines persones i si entre ells mateixos es van comunicar aquells dies, així com el temps que es van prolongar i altres dades d’interès rellevants per a la investigació, segons van informar fonts jurídiques.

Segons les investigacions de la Guàrdia Civil en aquesta causa, durant l’escorcoll a la conselleria d’Economia de la Generalitat el 20 de setembre passat, el líder d’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, va fer una trucada a Trapero per posar-lo en contacte amb un membre de la Guàrdia Civil.

D’altra banda, Lamela va requerir informació bancària i financera d’ANC i Òmnium a l’Associació Espanyola de Banca, a la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvis i a la Unión Nacional de Cooperativas de Crédito.

El major dels Mossos, ovacionat

El major dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, investigat per l’Audiencia Nacional per un presumpte delicte de sedició, va ser ovacionat ahir durant la inauguració del curs acadèmic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC).

Tot i voler mantenir-se en un segon terme, Trapero no va poder evitar que els assistents esclatessin en aplaudiments per mostrar-li el seu suport després que l’exdirectora de l’ISPC, Núria Aymerich, li dediqués la distinció que acabava de rebre. A l’acte no hi van assistir representants de la Guàrdia Civil, la policia espanyola, ni tampoc de la fiscalia, tot i que hi havien estat convidats com els altres anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA