Política

Setge al procés sobiranista

La Taula per la Democràcia “no accepta” el 155 i crida “al diàleg, la defensa de l’autogovern i la mobilització”

El manifest de la manifestació a Barcelona exigeix la llibertat de Sànchez i Cuixart i la retirada dels càrrecs de sedició

La Taula per la Democràcia ha avisat aquest dissabte que “no accepta” l’anunci de l’aplicació de l’article 155 de la constitució, que pretén “destituir el govern de la Generalitat escollit democràticament” i “intervenir les institucions de manera totalment injustificada”. En la lectura del manifest a la manifestació del centre de Barcelona per a l’alliberament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, l’actriu Lloll Bertran, en nom de la Taula per la Democràcia, ha fet una crida “al diàleg, a la defensa de l’autogovern de Catalunya i de les seves institucions”.

“Anunciem que continuarem mobilitzant-nos al carrer”, ha dit Bertran. A més, el manifest ha remarcat la llibertat immediata dels presidents de l’ANC i Òmnium i la retirada dels càrrecs de sedició. “Totes les entitats de la Taula per la Democràcia ens autoinculpem, perquè si manifestar-se és un delicte, ens declarem culpables”, assegura el manifest llegit per Bertran.

“La Taula per la Democràcia ja va deixar clar en el seu manifest fundacional que ens comprometem a respondre de manera coordinada i continuada davant de qualsevol acció que vulneri els drets humans i les llibertats fonamentals de Catalunya, i això és el que fem avui”, assegura el manifest que ha llegit Bertran.

Bertran ha denunciat que Cuixart i Sànchez estan empresonats per “manifestar-se pacíficament”. “Creiem que en un estat democràtic, el segle XXI, no és acceptable encausar i empresonar qui crida pacíficament a la manifestació”, ha remarcat.

El manifest exigeix que “s’aturi l’aplicació indiscriminada i injustificada del codi penal” i “s’encari el conflicte polític amb procediments polítics, de manera dialogada i serena”. La Taula per la Democràcia ha preuat, també “la resposta de la societat catalana, exemplar”, a la situació política. “Per cada dret vulnerat, milers de persones, al carrer, defensant-lo. No acceptem amenaces ni violència, i responem amb la mobilització pacífica i ferma”, assegura el manifest que ha llegit Bertran.

Pel que fa a l’aplicació del 155, la Taula per la Democràcia ha condemnat l’intent “injustificable” de destituir la Generalitat “nomenant a dit els responsables”. “Volem deixar clar des de la Taula per la Democràcia que no acceptem aquesta decisió del consell de ministres del govern de l’Estat, no l’acceptem”, ha dit Bertran. “Cridem al diàleg i a la defensa de l’autogovern de Catalunya i de les seves institucions escollides democràticament”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona