Política

Maza avisa que la Fiscalia ja podria demanar presó per a Puigdemont

El fiscal general de l’Estat assegura que el president de la Generalitat ja ha comès tres delictes de “prevaricació, desobediència i malversació”

Deixa clar que encara no han tingut “l’oportunitat” d’actuar contra el cap del govern català

El fiscal general de l’Estat, José Manuel Maza, ha assegurat aquest dilluns en una intervenció a Antena 3 que Carles Puigdemot ja ha comès tres presumptes delictes de “prevaricació, desobediència i malversació” pels que la Fiscalia “podria demanar presó” contra ell.

Maza ha afirmat que si la fiscalia encara no ha actuat contra el president és perquè no ha tingut “l’oportunitat” i perquè prefereixen esperar a que la magistrada del TSJC, Mercedes Arnas, faci tots els passos corresponents, com ara prendre “declaració a tots els investigats”.

Tot i assegurar que a hores d’ara ni es planteja ni es vol plantejar la detenció de Puigdemont, el fiscal general de l’Estat sí que ha volgut deixat clar que una declaració de la independència acceleraria el procés judicial. “Jo només puc dir que Puigdemont serà responsables dels seus actes”, ha dit Maza, que també ha valorat l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart: “ A Espanya no hi ha presos polítics, sinó polítics presos que han de respondre davant la llei.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia