Política

La vicepresidenta dels Conservadors i Reformistes europeus crida a la UE a actuar si s’intervenen mitjans

L’eurodiputada Helga Stevens rebutja que el govern espanyol prengui el control dels canals públics catalans perquè va en contra del dret a una premsa lliure

La parlamentària lamenta el “silenci” de la UE davant els esdeveniments a Catalunya

La vicepresidenta del Grup dels Conservadors i Reformistes Europeus al Parlament Europeu, l’eurodiputada Helga Stevens, rebutja la possibilitat que s’intervingui els mitjans públics catalans. En declaracions als mitjans des d’Estrasburg, Stevens ha advertit que si el govern espanyol “pren el control” dels canals públics catalans vulneraria el dret a una premsa lliure.

L’eurodiputada ha defensat que els mitjans públics catalans haurien de mantenir-se com estan i avisa que si són intervinguts “la UE hauria d’involucrar-se perquè la gent té dret a uns mitjans lliures independentment de quins mitjans siguin”.

“Crec que és vital perquè els ciutadans han de tenir diferents punts de vista, els mitjans no han de dir a la gent què pensar sinó mostrar diferents punts de vista perquè aquests puguin utilitzar-los per prendre decisions per ells mateixos”, ha argumentat “Els mitjans han d’informar, no influenciar”, ha sentenciat.

A més, ha lamentat la intenció de l’Estat d’aplicar el 155 i que el govern espanyol estigui intentant portar l’aplicació de l’article “al màxim”. En aquest sentit, ha criticat que es vulgui destituir membres del govern i “controlar” les conselleries.

El paper de la UE

Stevens ha lamentat el “silenci” de la Unió Europea davant els esdeveniments recents a Catalunya i ho ha qualificat d’“inacceptable” en una UE que es presenta “en la defensa dels drets humans bàsics”. “La UE sembla donar carta blanca”, ha alertat.

“S’ha dit que és un afer intern d’Espanya, i ho entenc, però no és així”: “Hi ha hagut violència policial, i no hi ha hagut un respecte de base per la democràcia i els drets humans”.

La parlamentària ha assenyalat que el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, va dir fa uns dies “que l’ús de la policia i de força va ser proporcional”. “Això em sembla increïble, l’ús de la força policial mai és proporcional, es tractava de gent pacífica fent accions pacífiques”, afegeix.

En aquest sentit, ha defensat que “els catalans són molt pacífics” i que “tot el que volien era votar”. “L’únic que volien era defensar el seu dret de vot i la raó és que Madrid està refusant involucrar-se en un diàleg amb el govern català”, ha afirmat.

Stevens ha remarcat que Rajoy ha rebutjat “cap tipus de mediació” i que Puigdemont ha dit “en diverses ocasions” que ha estat Madrid qui no ha volgut seure en una taula de negociació. “M’agradaria veure una mediació però no sabem si això passarà, hauríem de donar-li una oportunitat”, ha desitjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona