Política

Setge al procés sobiranista

El Maresme surt al carrer per defensar el model de l’escola catalana

Tres-centes persones es concentren a Mataró per rebutjar les acusacions d’adoctrinament

A Calella la protesta va aplegar més de 50 d’assistents

Clam al Maresme en defensa del model de l’escola catalana. A Mataró, tres-centes persones es van concentrar ahir a la tarda davant l’ajuntament onejant pancartes amb lemes com “Les escoles seran sempre nostres” i “No ens toqueu l’Educació”. En la protesta es va llegir un manifest promogut pel Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE). En el text es rebutjaven les acusacions d’adoctrinament i de fomentar l’odi contra l’Estat a les escoles catalanes que alguns membres de Ciutadans i del PP, com Toni Cantó i Xavier García Albiol, han fet els darrers dies. “Condemnem aquestes declaracions, que ens semblen una falta de respecte per als docents de Catalunya”, deia el manifest. El text afegia que “s’ataca la seva professionalitat [dels docents] com a eina política per centralitzar les competències educatives”. El manifest també mostrava la seva oposició frontal “a la intervenció del departament d’Ensenyament amb l’article 155”. “Fa moltes dècades que mostrem que a les escoles de Catalunya es treballa, per sobre de tot, per la cohesió i la integració social”, va manifestar el representant del la Federació de Mares i Pares d’Alumnes de Catalunya (FAPAC), Jordi Estarlich. “Hem demostrat que els mestres i els pares estem units per preservar el sistema educatiu”, va afegir-hi. A la concentració de Mataró, també hi van prendre part membres de diversos partits i entitats.

A Calella, més d’una cinquantena de persones es van aplegar a la plaça de l’Ajuntament amb la mateixa finalitat. La protesta també va incloure la lectura del manifest i hi van ser presents partits i entitats.

LES FRASES

Fa dècades que mostrem que a les escoles de Catalunya es treballa, per sobre de tot, per la cohesió i la integració social
Hem demostrat que els mestres i els pares estem units per preservar el sistema educatiu
Jordi Estarlich
representant de la FAPAC


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia